RECEPTE: gardi cepumi no nieka trim sastāvdaļām

© Ekrānuzņēmums no bellyfull.net

Ieprieciniet savus mīļotos ar gardiem un siltiem cepumiem. Ja sāksiet cepumus gatavot jau tagad, tad varēsiet tos baudīt pēc 40 minūtēm.

Mīkla pagatavošana aizņems vien 10 minūtes, cepumu cepšanai būs nepieciešamas vien 15 minūtes. Un vēl 15 minūtes būs nepieciešamas, lai tie atdzistu!

34 nelielu cepumu pagatavošanai nepieciešams:

  • 230 gr. sviesta;
  • 2/3 gl. + 3 ēdamk. cukura;
  • 2 gl. miltu.

Ja vēlaties, tad cepumumu mīklai varat pievienot arī vienu tējkaroti vaniļas un cukura dekoriņus, bet tas nav obligāti.

Cepumu pagatavošana:

1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 170 grādiem.

2. Uz cepešpannas uzlieciet cepamo papīru.

3. Lieciet bļodā sviestu un tam pievienojiet 2/3 gl. cukura. Ar mikseri abas sastāvdaļas saputojiet kopā.

4. Pēc tam sviesta masai pievienojiet miltus un kārtīgi samaisiet mīklu.

5. Ņemiet rokās lielielu mīklas gabaliņu un izveidojiet bumbiņu.

6. Pēc tam bumbiņu apviļājiet atlikušajā cukurā, kurš iepriekš netika izmantots.

7. Nolieciet mīklas bumbiņu uz cepešpannas un ņemiet tīru glāzi. Ar glāzes "dibenu" saspiediet mīklas bumbiņu plakanu.

8. Iepriekšējos soļus atkārtojiet līdzi visi cepumi izveidoti.

9. Cepiet cepumus cepeškrāsnī aptuveni 14 - 16 minūtes.

10. Kad cepumi izcepušies, pagaidiet 10 līdz 15 minūtes, lai tie atdziest un varat tos ēst!

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais