EKSPERIMENTS: Šokolādes čiekuri

© cookbook.ilaipa.lv

Gards un interesants deserts Ziemassvētku laikam. Čiekurus var gatavot kopā ar bērniem, ļaujot vaļu viņu fantāzijai.

Sastāvdaļas:

  • Cepumi: 180 g
  • Sviests: 50 g
  • Kafijas krējums: 50 g
  • Kakao gliemežvāki (sausās brokastu pārslas): 100 g
  • Pūdercukurs: 30 g

Pagatavošana

Cepumus sadrupina līdz iespējami viendabīgākai konsistencei. Sadrupinātos cepumos iemaisa sviestu un 10% saldo krējumu (kafijas krējumu). To var aizstāt arī ar pienu. Ja čiekuriņi prasās saldāki, masai pieliek nedaudz pūdercukuru.

Masai jāsanāk tādai, lai to var mīcīt ar rokām un no tās veidot figūriņas. Tāpēc drošāk ir saldo krējumu pievienot pakāpeniski, lai masa nesanāk par mitru.

No masas izveido konusus, kuros sasprauž šokolādes gliemežvāciņus. Čiekuru zvīņu veidošanu sāk no augšas, liekot klāt pa vienam gliemežvākam.

Gatavus ieliek ledusskapī sastingt.

Kad tie sacietējuši, tos apkaisa ar pūdercukuru.

Avots: Cookbook.ilaipa

Virtuvē

Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.

Svarīgākais