Elita Patmalniece iesaka, ko celt Lieldienu galdā

© Publicitātes foto

Jūs teiksiet – olas ir tipisks Lieldienu ēdiens? Modes māksliniece Elita Patmalniece atbildētu – jā, ja vien tās glīti gozējas skābeņu zupas šķīvī! Viņai Lieldienas saistās tieši ar zaļo, pavasarīgo skābeņu zupu. Elita kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavo šo daudzu virtuvju repertuāra klasiku.

Publicitātes foto

Skābeņu zupa

Pagatavošanas ilgums: 45 minūtes. Prociju daudzumu: 4

Nepieciešams:

  • 500 g vistas šķiņķu;
  • 1 ēdamk. universālo garšvielu maisījuma;
  • 2 burkāni;
  • 3 kartupeļi;
  • 100 g putraimu;
  • 440 g konservētu skābeņu.

Pasniegšanai:

  • 4 olas.

Pagatavošana:

  1. Katliņā ielej 2-3 litrus ūdens, pievieno vistu šķiņķīšus un garšvielas.
  2. Nomizo kartupeļus, burkānus un sagriez mazākos gabalos.
  3. Kad gaļa novārījusies, izņem to no buljona un atkaulo.
  4. Buljonam pievieno burkānus un kartupeļus, putraimus un atkauloto gaļu.
  5. Vāri vēl 15 minūtes. Pieliec skābenes.
  6. Sagaidi, kad uzvārās, un ņem nost no karstuma.
  7. Atsevišķi novāri olas. Tās pasniedz sagrieztas vai rīvētas zupā.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais