Veselīga recepte Lieldienām: olu un kūpinātas zivs pastēte

© pexels.com

Ar gardu un veselīgu Lieldienu svētku recepti dalās uztura speciāliste Liene Sondore.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • trīs cieti vārītas olas, aptuveni 150 g kūpinātas zivs - lasis, forele u. c. (pēc izvēles);
  • buntīte diļļu;
  • 1 mazs smalki sakapāts sarkanais sīpols;
  • kaperi;
  • svaigi spiesta citronu sula;
  • sāls;
  • malti melnie pipari pēc garšas;
  • extra virgin olīveļļa;
  • rudzu maize pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Zivi smalki sagriež un atdala asakas.
  2. Olas un sīpolu smalki sakapā, un dilles smalki sagriež.
  3. Visas sastāvdaļas samaisa, pievieno aptuveni tējkaroti mazo kaperu, garšvielas un olīveļļu.
  4. Samaisa un ļauj masai kādu stundu “atpūsties“ ledusskapī.

Pasniedz uz rudzu maizes.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais