Filo mīklas groziņi ir lieliska izvēle vieglām un gardām uzkodām – kraukšķīgi, vienkārši pagatavojami un lieliski piemēroti dažādiem pildījumiem, no sāļiem līdz pat saldiem. “Maxima” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu ir sagatavojusi receptes, kas ļaus radīt gardu un elegantu uzkodu plati.
1. Filo mīklas groziņi
Sastāvdaļas:
- 6 filo mīklas loksnes;
- 200 g sviesta.
Pagatavošanas gaita:
- Izkausē sviestu;
- Filo mīklu atkausē pēc instrukcijas, sadala to loksnēs un veido trīs kārtu mīklu - pirms katras kārtas visu mīklas plāksni ieziežot ar kausētu sviestu;
- Sagriež mīklu 4 vienādos kvadrātos;
- Mīklu kārto ietaukotās neliela izmēra kafijas krūzēs vai mafinu pannā;
- Groziņus cep cepeškrāsnī 8 minūtes 180 grādos, līdz tie ir zeltaini brūni un kraukšķīgi.
2. Groziņš ar pīļu aknu pasēti, krēmsiera musu un datelēm
Sastāvdaļas:
- 100 g “Well Done Premium” pīļu aknu pastētes;
- 100 g krēmsiera;
- “Well Done Premium” ar svaigo sieru pildītas dateles dekorēšanai.
Pagatavošanas gaita:
- Saputo pastēti ar krēmsieru līdz viendabīgai masai;
- Pilda masu groziņā un dekorē ar svaigo sieru pildītām datelēm.
3. Groziņš ar krēmsiera, kaperu musu un patisonu
Sastāvdaļas:
- 200 g krēmsiera;
- 50 g kaperu;
- “Well done Premium” ar svaigo sieru pildīti patisoni dekorēšanai.
Pagatavošanas gaita:
- Krēmsieru saputo ar sakapātiem kaperiem līdz viendabīgai masai;
- Gatavo masu pilda groziņos un dekorē ar svaigu sieru pildītiem patisoniem.
4. Groziņš ar krēmsiera, saulē kaltētu tomātu musu, "jamon" šķiņķi un vīģi
Sastāvdaļas:
- 200 g pikantā krēmsiera;
- 50 g “Well Done Premium” saulē kaltētu tomātu saulespuķu eļļā;
- 100 g “Well Done Premium” vītināta cūkgaļas šķiņķa;
- “Well Done Premium” ar svaigo sieru pildītas vīģes dekorēšanai.
Pagatavošanas gaita:
- Pikanto krēmsieru saputo ar sakapātiem saulē kaltētiem tomātiem saulespuķu eļļā;
- Pilda groziņā un dekorē ar plānām vītinātas gaļas šķēlēm un ar svaigo sieru pildītām vīģēm.
5. Groziņš ar sēņu ragū un rīvētu Čedaras sieru
Sastāvdaļas:
- 100 g šampinjonu;
- 100 g krēmsiera;
- ½ sīpola;
- 50 g sviesta;
- 50 g “Well Done Premium” Čedaras siera;
- sāls, pipari pēc garšas.
Pagatavošanas gaita:
- Šampinjonus apcep sviestā ar sīpoliem, pievieno sāli, piparus un karoti krēmsiera;
- Sautē 5 minūtes;
- Pilda groziņā un pasniedzot uzrīvē Čedaras sieru.