Virtuvē

23.mar 2020
Šīs divas receptes mājās pagatavojamām uzkodām lieliski papildinās tavu iecienīto kokteili vai alus glāzi.
21.mar 2020
Laikā, kad Latvijas valdība uz mēnesi izsludinājusi ārkārtas stāvokli un katrs iedzīvotājs tiek aicināts uzturēties mājās, daudzi no mums steidz veidot ēdiena krājumus, lai nodrošinātu gan sevi, gan savu ģimeni ar pārtiku #paliecmājās aicinājuma laikā.
20.mar 2020
Šī viegli pagatavojamā pasta būs lielisks palīgs cīņā ar vīrusiem un stiprinās organismu. Šādu pastu ir viegli pagatavot un īpaši šajā laikā tā palīdzēs mūsu imūnsistēmai būt neuzņēmīgai pret vīrusiem.
19.mar 2020
Veselības apsvērumu dēļ cilvēki arvien vairāk laika pavada mājās un ir aicināti lieku reizi neatrasties publiskās vietās veselības apdraudējuma dēļ. “Ko un kā ģimenei gardi un efektīvi pagatavot mājās?” kļūst arvien svarīgāks jautājums. Turklāt – tā, lai ietaupītu naudu un izmantotu visus produktus, kas mājās ir, neveidojot pārtikas pārpalikumus.
15.mar 2020
Lai gan auzu pārslu putra bieži tiek ēsta brokastīs, zinātnieku pētījumi liecina, ka tā drīzāk ir piemērota vakariņām, jo tā organismam palīdz sagatavoties miegam, jo īpaši kombinācijā ar banāniem, pienu un magonēm.
15.mar 2020
Pavasaris tradicionāli ir laiks, kad gribās, lai arī šķīvja saturs kļūst zaļāks un veselīgāks. Arī šogad, kad pasauli pārsteiguši koronavīrusa "Covid-19" draudi, par ļaunu nenāks, ja apēdīsim kārtīgu vitamīnu devu. Šoreiz piedāvājam pamācību, kā diedzēt zaļumus, ja nevēlies tērēt naudu speciālajiem diedzēšanai paredzētajiem traukiem.
12.mar 2020
Starptautiskā sieviešu diena aizvadīta, bet dāmas nepieciešams lutināt ne tikai svētkos – tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā viegli pagatavojamu, veselīgu un garšīgu recepti, kas jebkuru dienu var padarīt īpašu!
11.mar 2020
Dietelogi nosaukuši piecus saldus produktus, no kuriem ikvienam no mums būtu jāizvairās, jo tie bīstami mūsu veselībai. Speciālisti norāda, ka šajos produktos ir daudz ķīmisko vielu, kas var kaitēt organismam, vēsta portāls "otkrito.lv"
10.mar 2020
Lai organisms strādātu "kā pulkstenis", svarīgi ir pievērst uzmanību arī tam ko ēdam. Šie produkti palīdzēs pasargāt sirds veselību un uzlabos mūsu asinsvadus, vēsta "you-journal.ru".
7.mar 2020
Izmēģini mājas falafelus, kas būs ne tikai garda, bet arī salīdzinoši veselīga maltīte.
6.mar 2020
Neparastas un gardas! Tāds ir šis dateļu našķis, ar ko sevi palutināt pavasarī.
5.mar 2020
Zviedrijas princeses kūkas recepte pirmo reizi parādījusies 1848. gada pāvārgrāmatā, ko izdeva Dženija Akerstrone – Vesterjētlandes hercoga prinča Kārļa trīs meitu skolotāja.
4.mar 2020
Vizuāli iespaidīgi, taču ļoti viegli pagatavojami - tādi ir šie cepumi, kas iepriecinās ikvienu kāruminieku, pieškirot "odziņu" arī, piemēram, svētku galda noformējumam.
3.mar 2020
Sveic pavasari ar šo neparasto recepti, kas noteikti papildinās recepšu krājumus un ļaus izbaudīt jaunas garšas.
1.mar 2020
Izmēģini šo neparasto bet gardo zupas recepti, lai pārsteigtu savas garšas kārpiņas. Šādu zupu noteikti novērtēs ne tikai mājinieki, bet arī, piemēram, sanākušie viesi.
28.feb 2020
Lūdzu kaut ko nemākslotu. Mūsu senčiem bijis pieņemts laikā no Miķeļiem (29. septembra) līdz Pavasara Mārai (25. martam) ēst tauku putru, bet pārējā laikā – piena putru. Tā bija kārtīga putra no miežu putraimiem. Nenoslinkosim un izvārīsim tādu arī mēs, lai nu aplejamās paciņu putras paliek darbdienu steigai. Ja negribas putru, lai būtu zupa – arī tajā miežu putraimi iederēsies un piešķirs papildu sātīgumu.
28.feb 2020
Palutini savus mīļos ar rupjmaizes sacepumu, kuras grašu papildinās dzērvenes un āboli. Turklāt šī kūka liks justies patriotiskāk pat ja nav novembris.
24.feb 2020
Katrs tējas baudītājs zina, ka tēja var būt lielisks papildinājums jebkuram dienas laikam – vai baudi to, lai gūtu mundrumu dienas sākumam, vai vēlies nomierināt sevi stresa brīžos. Dienas laikā var nobaudīt daudz dažādu tējas garšu, svarīgākais – atrast pareizo tējas veidu, kas atbilstu noskaņojumam, ēdienam vai dienas laikam. Lai mums ierastajā tējas rituālā ieviestu jaunas garšas, ar citātu tējas baudīšanas filozofiju iepazīstina “DAMMANN Tēja” pārstāvis Latvijā un Lietuvā Arturs Grikke.
23.feb 2020
Zivis un jūras veltes ir bagātīgs olbaltumvielu avots un satur visas astoņas neaizvietojamās aminoskābes, kas vajadzīgas normālai organisma darbībai. Tomēr bieži vien zivju un jūras velšu pagatavošana šķiet laikietilpīgs un sarežģīts process – trūkst ideju, nav laika un iedvesmas, tāpēc cilvēki no šiem produktiem izvairās. Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iedrošina uzturā lietot vairāk zivju un jūras produktu, jo arī to pagatavošana var būt gana vienkārša.
21.feb 2020
Kressalātu dīgsti jeb, kā tagad mēdz teikt, mikrozaļumi, noteikti jāiekļauj savā ēdienkartē, gaidot pavasari. Tos var pirkt veikalā vai izaudzēt kabatlakata lieluma dārziņā uz palodzes, laiku pa laikam pievienojot kādu šķipsniņu salātiem, zupai, omletei vai uzliekot uz sviestmaizes – būs gan rotājums, gan svaigs garšas akcents.
17.feb 2020
Ziemas beigās un pavasara sākumā mūsu organisms parasti daudz ātrāk iztērē savus enerģijas uzkrājumus, tāpēc ir nepieciešams īpaši padomāt par savu ikdienas uzturu, lai justos moži un dzīvotu pilnvērtīgi, neatkarīgi no tā, kāds laiks ārā aiz loga. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI ir izveidojuši ziemas sezonas vērtīgāko produktu TOP 5, kas nodrošinās mūsu organismu ar šķiedrvielām un citām vērtīgam lietām, ļaujot pavasari sagaidīt moži un enerģiski!
16.feb 2020
Pārsteidz tuvos ar kēksu, kurā apslēpts pārsteigums.