RECEPTE: Vis­ta ar man­da­rī­niem

© Māja

Sa­stāv­da­ļas: 4 vis­tas šķiņ­ķī­ši, 9 man­da­rī­ni, 4 ķip­lo­ka dai­vi­ņas, mal­ti mel­nie pi­pa­ri, sāls.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: no­tī­ra man­da­rī­nus, sa­da­la dai­vi­ņās un sa­griež. Lie­lā­ko man­da­rī­nu no­liek ma­lā. To no­tī­ra, ne­sa­da­la dai­vi­ņās, bet sa­griež riņ­ķī­šos. Sa­smal­ci­na ķip­lo­ku un sa­mai­sa ar sa­griez­ta­jiem man­da­rī­niem. Ie­gū­to ma­su liek dzi­ļā trau­kā, pie­vie­no pi­pa­rus, sa­mai­sa. Pie­vie­no sa­griez­tus vis­tas šķiņ­ķī­šus un vi­su la­bi sa­mai­sa, lai ga­ļa pil­nī­bā bū­tu man­da­rī­nu su­lā. Uz­liek trau­kam pār­ti­kas plē­vi un ie­vie­to uz nak­ti le­dus­ska­pī. Ap­cep vis­tu eļ­ļā. Sā­li pie­vie­no ga­ta­vo­ša­nas lai­kā. Kad ga­ļa ir ga­ta­va, pie­vie­no ma­ri­nā­di no man­da­rī­niem, sa­mai­sa un uz­liek vā­ku. Uz lē­nas uguns sau­tē 10 mi­nū­tes. At­se­viš­ķi eļ­ļā ap­cep man­da­rī­na riņ­ķī­šus. Uz šķīv­ja kār­to ga­ļu, uz­lej su­lu, kas pa­li­ku­si ce­pot, un ro­tā ar ap­cep­ta­jiem man­da­rī­na riņ­ķī­šiem.     

Svarīgākais