RECEPTE: Šo­ko­lā­des – in­gve­ra ce­pu­mi

© publicitātes foto

Sa­stāv­da­ļas: 250 g mil­tu, 125 g svies­ta, 150 g cu­ku­ra, pa­ci­ņa va­ni­ļas cu­ku­ra, 4 olas, in­gve­ra sak­ne, 4 g ir­di­nā­tā­ja, 150 g rūg­tās šo­ko­lā­des, 200 g ro­zī­ņu, kum­kvats, eļ­ļa.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: in­gve­ra sak­ni no­tī­ra, sa­rī­vē uz rī­ves un ko­pā ar olām pie­vie­no svies­tam ar cu­ku­ru. Kār­tī­gi sa­pu­to, pie­vie­no mil­tus, va­ni­ļas cu­ku­ru un ir­di­nā­tā­ju. Iz­vei­do ne pā­rāk bie­zu ma­su. Šo­ko­lā­di sa­smal­ci­na uz rī­ves. No­liek ma­lā 3 līdz 4 ēdam­ka­ro­tes šo­ko­lā­des, bet pā­rē­jo ko­pā ar ro­zī­nēm pie­vie­no mīk­lai, rū­pī­gi sa­mai­sa. Ie­smē­rē pan­nu ar eļ­ļu, liek uz tās vien­mē­rī­gi mīk­lu 1 cm bie­zu un cep ce­peš­krās­nī 180 grā­du tem­pe­ra­tū­rā 20 līdz 25 mi­nū­tes. Iz­ņem no ce­peš­krāsns un uz­kai­sa sa­rī­vē­tu šo­ko­lā­di. Ļauj, lai ce­pums maz­liet at­dziest. Sa­griež to kvad­rā­tos, trij­stū­ros vai rom­bos. Ro­tā ar kum­kva­tu vai jeb­ku­rām žā­vē­tām ogām.   

Svarīgākais