RECEPTE: Šo­ko­lā­des – in­gve­ra ce­pu­mi

© publicitātes foto

Sa­stāv­da­ļas: 250 g mil­tu, 125 g svies­ta, 150 g cu­ku­ra, pa­ci­ņa va­ni­ļas cu­ku­ra, 4 olas, in­gve­ra sak­ne, 4 g ir­di­nā­tā­ja, 150 g rūg­tās šo­ko­lā­des, 200 g ro­zī­ņu, kum­kvats, eļ­ļa.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: in­gve­ra sak­ni no­tī­ra, sa­rī­vē uz rī­ves un ko­pā ar olām pie­vie­no svies­tam ar cu­ku­ru. Kār­tī­gi sa­pu­to, pie­vie­no mil­tus, va­ni­ļas cu­ku­ru un ir­di­nā­tā­ju. Iz­vei­do ne pā­rāk bie­zu ma­su. Šo­ko­lā­di sa­smal­ci­na uz rī­ves. No­liek ma­lā 3 līdz 4 ēdam­ka­ro­tes šo­ko­lā­des, bet pā­rē­jo ko­pā ar ro­zī­nēm pie­vie­no mīk­lai, rū­pī­gi sa­mai­sa. Ie­smē­rē pan­nu ar eļ­ļu, liek uz tās vien­mē­rī­gi mīk­lu 1 cm bie­zu un cep ce­peš­krās­nī 180 grā­du tem­pe­ra­tū­rā 20 līdz 25 mi­nū­tes. Iz­ņem no ce­peš­krāsns un uz­kai­sa sa­rī­vē­tu šo­ko­lā­di. Ļauj, lai ce­pums maz­liet at­dziest. Sa­griež to kvad­rā­tos, trij­stū­ros vai rom­bos. Ro­tā ar kum­kva­tu vai jeb­ku­rām žā­vē­tām ogām.   

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais