RECEPTES: Zi­lā sie­ra un kar­tu­pe­ļu sa­lā­ti

© Scanpix

Ātri, ērti, garšīgi - trīs īpašības, kas raksturo lielisku recepti.

Sa­stāv­da­ļas: 10 ri­pi­ņās sa­griez­ti za­ļie sī­po­li, 5 sa­ka­pā­ti se­le­ri­ju stub­lā­ji, 6 ēdam­ka­ro­tes sī­ki sa­smal­ci­nā­tu pē­ter­sī­ļu, 250 ml ma­jo­nē­zes, ēdam­ka­ro­te cit­ro­na su­las, sāls, svai­gi mal­tie pi­pa­ri, 150 g sa­dru­pi­nā­ta zi­lā sie­ra, 2 kg kar­tu­pe­ļu.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: sī­po­lus, se­le­ri­jas, pē­ter­sī­ļus, ma­jo­nē­zi, krē­ju­mu, cit­ro­na su­lu, sā­li un pi­pa­rus liek bļo­dā un rū­pī­gi sa­mai­sa. Ie­kai­sa zi­lo sie­ru. Uz­liek vā­ku un uz nak­ti liek le­dus­ska­pī. Kar­tu­pe­ļus ar mi­zu vā­ra sāls­ūde­nī 25 mi­nū­tes, ka­mēr tie kļūst mīk­sti. No­su­si­na un at­dze­sē. Kar­tu­pe­ļus no­mi­zo, sa­griež ga­ba­li­ņos un liek sa­lā­tu trau­kā. Pār­lej sie­ra un sī­po­lu mai­sī­ju­mu, uz­ma­nī­gi sa­mai­sa un pa­sniedz.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais