RECEPTES: Zi­lā sie­ra un kar­tu­pe­ļu sa­lā­ti

© Scanpix

Ātri, ērti, garšīgi - trīs īpašības, kas raksturo lielisku recepti.

Sa­stāv­da­ļas: 10 ri­pi­ņās sa­griez­ti za­ļie sī­po­li, 5 sa­ka­pā­ti se­le­ri­ju stub­lā­ji, 6 ēdam­ka­ro­tes sī­ki sa­smal­ci­nā­tu pē­ter­sī­ļu, 250 ml ma­jo­nē­zes, ēdam­ka­ro­te cit­ro­na su­las, sāls, svai­gi mal­tie pi­pa­ri, 150 g sa­dru­pi­nā­ta zi­lā sie­ra, 2 kg kar­tu­pe­ļu.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: sī­po­lus, se­le­ri­jas, pē­ter­sī­ļus, ma­jo­nē­zi, krē­ju­mu, cit­ro­na su­lu, sā­li un pi­pa­rus liek bļo­dā un rū­pī­gi sa­mai­sa. Ie­kai­sa zi­lo sie­ru. Uz­liek vā­ku un uz nak­ti liek le­dus­ska­pī. Kar­tu­pe­ļus ar mi­zu vā­ra sāls­ūde­nī 25 mi­nū­tes, ka­mēr tie kļūst mīk­sti. No­su­si­na un at­dze­sē. Kar­tu­pe­ļus no­mi­zo, sa­griež ga­ba­li­ņos un liek sa­lā­tu trau­kā. Pār­lej sie­ra un sī­po­lu mai­sī­ju­mu, uz­ma­nī­gi sa­mai­sa un pa­sniedz.

Svarīgākais