Ikvienam no mums pazīst situāciju, kad negaidīti ciemos piesakās viesi. Lai šī situācija neradītu nevajadzīgu stresu un papildus laika ieguldījumus gatavojot cienastu, Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis dalās ar garšīgām un ātri pagatavojamās receptēm, kuras vērts saglabāt īpašo recepšu krājumā.
Publicitātes foto
Porcijas: 2 - 4 personām
Gatavošanas laiks: 15 min
Sastāvdaļas:
Bagete - 1 gab.
Krēmsiers - 180 g
Olas Rimi L izmēra - 1 gab.
Šķiņķis vai bekons - 4 šķēles
Saulē kaltēti tomāti - 4 gab.
Ķiploks 1-2 daivas
Pagatavošana:
Izgreb bagetes mīkstumu, izgriežot virsējā garozā garenu iedobi. Sajauc sieru ar olu, pievieno sagrieztu šķiņķi un kaltētus tomātus. Masu pilda bagetē un cep 10 minūtes 180 grādos. “Izgrebto maizi noteikti nemet ārā! Sagriez to kubiņos, apslaki ar eļļu un pievieno sasmalcinātu ķiploku. Maizes kubiņus izvieto blakus bagetei un cep vienlaicīgi, lai izveidojas grauzdiņi - noderēs salātiem!” iesaka šefpavārs Normunds Baranovskis.