Gardi un ātri pagatavojami ēdieni, kad ciemiņi jau klauvē pie durvīm

3.lapa

Publicitātes foto

Vafeles ar vārītu kondensēto pienu un ogām

Porcijas: 10 - 12 vafelēm

Gatavošanas laiks: 10 - 15 min

Sastāvdaļas:

Biezo vafeļu maisījums: 500 g (1pac.)

Sviests, kokosa, vīnogu kauliņu vai rapšu eļļa: 170 ml

Silts ūdens vai piens: 300 ml

Vārītais kondensētais piens: 1 bundža

Dažādas ogas (saldētas vai svaigas): 500 g

Pagatavošana:

“Bieži vien cilvēki ir pret dažādiem kūku vai pankūku maisījumiem, taču vafeļu maisījumu varu ieteikt, jo tas sastāv tikai no 5 sastāvdaļām: taukvielas (sviests, eļļa), piens vai ūdens, milti, cepamais pulveris un olas. Maisījumā tiek izmantotas pēdējās trīs izejvielas,” stāsta šefpavārs pavārs Normunds Baranovskis. Pavārs iesaka šādu vafeļu maisījumu turēt mājās, gluži tāpat kā kondensēto pienu vai medu - tie labi sader ar vafelēm. Ja tiek ceptas vafeles, tad noteikti jāatceras par saldētajām ogām, ja tādas no vasaras saglabātas saldētavā.

Svarīgākais