3.lapa
Publicitātes foto
Porcijas: 10 - 12 vafelēm
Gatavošanas laiks: 10 - 15 min
Sastāvdaļas:
Biezo vafeļu maisījums: 500 g (1pac.)
Sviests, kokosa, vīnogu kauliņu vai rapšu eļļa: 170 ml
Silts ūdens vai piens: 300 ml
Vārītais kondensētais piens: 1 bundža
Dažādas ogas (saldētas vai svaigas): 500 g
Pagatavošana:
“Bieži vien cilvēki ir pret dažādiem kūku vai pankūku maisījumiem, taču vafeļu maisījumu varu ieteikt, jo tas sastāv tikai no 5 sastāvdaļām: taukvielas (sviests, eļļa), piens vai ūdens, milti, cepamais pulveris un olas. Maisījumā tiek izmantotas pēdējās trīs izejvielas,” stāsta šefpavārs pavārs Normunds Baranovskis. Pavārs iesaka šādu vafeļu maisījumu turēt mājās, gluži tāpat kā kondensēto pienu vai medu - tie labi sader ar vafelēm. Ja tiek ceptas vafeles, tad noteikti jāatceras par saldētajām ogām, ja tādas no vasaras saglabātas saldētavā.