IZMĒĢINI! Sēnes rudenīgai maltītei un ziemas krājumiem

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Gardas sēņu receptes.

Sēnes marinādē

NEPIECIEŠAMS:

dažādas sēnes

marinādei: 1 l ūdens

4 tējkarotes sāls

2 tējkarotes cukura

3 lauru lapas

6 melnie pipari

kāda krustnagliņa

2 tējkarotes etiķa esences

PAGATAVOŠANA: sēnes mazā ūdens daudzumā pavāra apmēram 10 minūtes, tad šķidrumu nokāš un sēnes noskalo.

Uzvāra marinādi. Tajā ieber sēnes un visu vāra gandrīz pusstundu.

Sēnes ar putu karoti izņem un pilda izkarsētās burkās, pārlej ar marinādi.

Pasterizē un aizvalcē vāciņus.

No receptē minētā sēņu daudzuma iznāk apmēram 4 puslitra burciņas marinētu sēņu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā