RECEPTES: Sa­lā­ti – vieg­li, bet sā­tī­gi

© eak_kkk/pixabay.com

Rei­zēm, lai jus­tu sā­tu un bū­tu pa­ēdis, va­jag pa­vi­sam ne­daudz. Dū­šas pie­sie­ša­nai un vien­lai­kus vieg­lu­ma sa­jū­tai vē­de­rā vis­pa­tei­cī­gā­kie ir sa­lā­ti – ātr­i pa­ga­ta­vo­ja­mi, ēr­ti pa­ņe­ma­mi līdz­i, ļau­jas bez­ga­la dau­dzām im­pro­vi­zā­ci­jām.

To­fu sa­lā­ti Āzi­jas gau­mē

SA­STĀV­DA­ĻAS:

1 ēdam­ka­ro­te me­dus

2 tēj­ka­ro­tes so­jas mēr­ces

3 ēdam­ka­ro­tes rap­šu eļ­ļas

2 ēdam­ka­ro­tes eti­ķa

1 tēj­ka­ro­te se­za­ma eļ­ļas

1 tēj­ka­ro­te svai­gi rī­vē­ta in­gve­ra

200 g ku­bi­ņos sa­griez­ta To­fu sie­ra

100 g vā­rī­tu gar­grau­du rī­su

200 g sa­lā­tu mixa vai ci­tu za­ļu­mu

sāls

svai­gi mal­ti mel­nie grau­du pi­pa­ri

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

  1. Bļo­dā sa­jauc rap­šu eļ­ļu, eti­ķi, me­du, se­za­ma eļ­ļu, so­jas mēr­ci, in­gve­ru un sā­li.

  2. Pan­nā liek ku­bi­ņos sa­griez­tu To­fu sie­ru, pie­vie­no di­vas ēdam­ka­ro­tes mēr­ces un sie­ru ap­cep, līdz tas kļūst zel­tai­ni brūns. Ap­cep­to sie­ru vēl ap­sla­ka ar ne­lie­lu mēr­ces dau­dzu­mu.

  3. Uz šķīv­ja kār­to sa­lā­tus un rī­sus, vi­su pār­lej ar at­li­ku­šo aiz­da­ru un pa­snie­dzot por­ci­ju pa­pil­di­na ar ap­cep­tiem To­fu sie­ra ga­ba­li­ņiem.

  4. Sa­lā­tu pa­pil­di­nā­ša­nai ir ne­ie­ro­be­žo­tas ie­spē­jas: var pie­vie­not vieg­li ap­vā­rī­tus un šķē­lī­tēs sa­griez­tus bur­kā­nus, svai­gu gur­ķu ga­ba­li­ņus, mīk­sti vā­rī­tas vis­tu vai pai­pa­lu olas, olīv­as, pap­ri­ku vai to­mā­tus.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā