2.lapa
Tunča salāti
SASTĀVDAĻAS:
puse ledus salātu galviņas vai rukola
1/3 paprikas
6 ķirštomātiņi
1/3 garā gurķa
1 bundžiņa konservēta sasmalcināta tunča eļļā
1 mazs sīpols
Puse citrona sulas
sāls
svaigi malti melnie graudu pipari
Vidusjūras garšaugu maisījums
PAGATAVOŠANA:
Salātlapas noskalo un lielā šķīvī saplucina. Papriku sagriež kubiņos, ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm, gurķi nomizo un sagriež salmiņos.
Visus dārzeņus kārto uz salātlapām, pievieno sagrieztu sīpolu pusgredzenus.
Tunci izņem no bundžiņas un kārto uz dārzeņiem.
Visam pāri pārslaka eļļu no tunča bundžiņas un citrona sulu. Pārkaisa ar sāli, pipariem un garšaugiem. Ja vēlas, var pievienot arī olīvas.