RECEPTES: Sa­lā­ti – vieg­li, bet sā­tī­gi

© eak_kkk/pixabay.com

2.lapa

Tun­ča sa­lā­ti

SA­STĀV­DA­ĻAS:

pus­e le­dus sa­lā­tu gal­vi­ņas vai ru­ko­la

1/3 pap­ri­kas

6 ķir­što­mā­ti­ņi

1/3 ga­rā gur­ķa

1 bun­dži­ņa kon­ser­vē­ta sa­smal­ci­nā­ta tun­ča eļ­ļā

1 mazs sī­pols

Pus­e cit­ro­na su­las

sāls

svai­gi mal­ti mel­nie grau­du pi­pa­ri

Vi­dus­jū­ras garš­au­gu mai­sī­jums

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

  1. Sa­lāt­la­pas no­ska­lo un lie­lā šķī­vī sa­plu­ci­na. Pap­ri­ku sa­griež ku­bi­ņos, ķir­što­mā­ti­ņus pār­griež uz pus­ēm, gur­ķi no­mi­zo un sa­griež sal­mi­ņos.

  2. Vi­sus dār­ze­ņus kār­to uz sa­lāt­la­pām, pie­vie­no sa­griez­tu sī­po­lu pus­gre­dze­nus.

  3. Tun­ci iz­ņem no bun­dži­ņas un kār­to uz dār­ze­ņiem.

  4. Vi­sam pār­i pār­sla­ka eļ­ļu no tun­ča bun­dži­ņas un cit­ro­na su­lu. Pār­kai­sa ar sā­li, pi­pa­riem un garš­au­giem. Ja vē­las, var pie­vie­not arī olīv­as.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais