2.lapa
Receptes
Gnoči (klimpiņas)
Sastāvdaļas: 750 g miltainu kartupeļu, sāls, 3 olas, 300 g miltu, 3 ēdamk. mannas, 3 ēdamk. izkausēta sviesta, malti melnie pipari, milti pārkaisīšanai. Tomātu mērcei: 800 g tomātu, sīpols, ķiploka daiviņa, 3 ēdamk. olīveļļas, sāls, malti melnie pipari, buntīte salvijas, 2 ēdamk. sviesta, 100 g rīvēta Parmas siera.
Pagatavošana: no minētajiem produktiem pagatavo klimpas. Gatavo mērci - tomātiem novelk miziņu un izņem sēklas. Mīkstumu sagriež gabaliņos. Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sakapā. Katlā uzkarsē olīveļļu, ieber sīpolus un ķiplokus, sautē caurspīdīgus. Pievieno tomātu gabaliņus un uz lēnas uguns sautē, kamēr masa sabiezē. Pieber sāli un piparus. Klimpas izvāra. Ar putu smeļamo karoti izņem laukā un notecina. Salviju noskalo, papīra dvielī nosusina un noplūc lapas. Pannā izkausē sviestu un strauji apcep salvijas lapas. Pievieno klimpas un viegli izkarsē. Pasniedz ar tomātu mērci un Parmas sieru.
Kartupeļu un siera tortītes
(kartupeļu biezputras variants)
Sastāvdaļas: 200 g kartupeļu, 30 g sviesta, 75 g trekna saldā krējuma, 50 g speķa, sāls, svaigi malti melnie pipari, tējkarote Provansas garšaugu, 250 g Mocarellas siera.
Pagatavošana: kartupeļus izvāra ar visu mizu, nomizo un sastampā. Biezputrā iemaisa sviestu un krējumu. Speķi sagriež mazos gabaliņos, iecilā kartupeļu biezputrā. Pievieno sāli, piparus un garšaugus. Biezputru pilda 4 karstumizturīgās veidnēs. Mocarellu sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs. Tās klāj uz kartupeļu biezputras. Liek cepeškrāsnī un cep 8-10 minūtes.