Viennozīmīgi, viens no rudens gardumiem ir ķirbis, kuru iekļaut ne vien sāļo, bet arī saldo ēdienu receptēs. "Rimi gardēži" snieguši padomus, kā pagatavot trīs gardus ēdienus, kuros viena no sastāvdaļām ir tieši ķirbis.
ĶIRBJA KANĒĻA PANKŪKAS
PAGATAVOŠANA:
Ķirbi nomizo un sagriež šķēlītēs. Tad apcep cepeškrāsnī vai tvaicē nelielā ūdens daudzumā, līdz šķēlītes kļuvušas mīkstas. Pēc tam samaļ vai izberž caur sietu, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls. Masai pierīvē apelsīna miziņu un pielej šī augļa sulu. Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus. Ja vēlas pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdens vai apelsīna sulas.
Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas.