Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS: (1493)
gailis
seleriju kāti
puravi
burkāni
šalotes sīpoli
svaiga timiāna, rozmarīna zariņi
lauru lapas, sāls, pipari
aukla pārsiešanai
PAGATAVOŠANA: gaiļa kautķermeni sadala krietnos gabalos (1512; 1517). Arī galva, kakls, kājas būs vajadzīgi. Rupji sagriež burkānus, puravus, seleriju kātus un sīpolus (1524). Uz gaļas gabaliem, brīvi improvizējot, liek timiāna, rozmarīna zariņus, kārto burkānu, puravu, seleriju kātu, sīpolu gabalus. Kad tas izdarīts, visu notin ar auklu, nofiksē (1531; 1532; 1539). Tieši tāpat dara arī ar gaiļa kājām un kaklu (1541; 1542). Pievieno sāli un piparus (1547; 1549), karstā eļļā visu apcep. Kad gaļa viegli apcepusies, tai pievieno ūdeni (1552) un uz plīts vai cepeškrāsnī sautē trīs līdz piecas stundas (1557). Pirms celšanas galdā gaļu atbrīvo no auklas, kopā ar dārzeņiem kārto šķīvī, pārlej ar sautējuma mērci, rotā ar zaļumiem.
PADOMS