2.lapa
Restorāna “Gutenberga Terases” šefpavārs Ēriks Livmanis: Ķirbju kumosiņi
Sastāvdaļas: ķirbis - 500 g., iebiezināts piens - 50 ml., manna - ½ glāzes, olas - 3 gab., kanēlis - 1 standziņa., sviests, rīvmaize.
Pagatavošana:
Ķirbi notīra un samaļ blenderī, līdz izveidojas viendabīga masa. Visas sastāvdaļas, tostarp ķirbja masu rūpīgi samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Formu cepšanai ieziež ar sviestu un apkaisa ar rīvmaizi. Pēc tam masu ielej formā ne vairāk kā 2 cm slānī. Cep 180 grādos aptuveni 40 minūtes. Pēc izņemšanas no krāsns ļauj nedaudz atdzist. Pēc tam sagriež nelielos kubiņos un pasniedz.