3.lapa
Sarmīte Neimane, restorāna “Niklāvs” šefpavāre: Ķirbju - apelsīnu želeja ar ingveru.
Publicitātes foto
Iespējams, ka šis deserts nav ļoti vienkāršs, taču tas ir no dabīgiem produktiem.
Sastāvdaļas: ķirbju sula - 400 ml., apelsīnu sula - 350 ml., ingvers - 2 g. cukurs - 200 g., želatīns - 35 g.
Pagatavošana:
Izspiež sulu no ķirbjiem un apelsīniem. Smalki sarīvē ingveru, izspiež sulu un pievieno to ķirbju - apelsīnu sulai. Karsē aptuveni 80 grādos, lēni pievienojot cukuru un ļaujot tam izkust. Jau iepriekš sagatavotu, sabiezējušu želatīnu pievieno sulai. Maisījumu salej glāzītēs vai formiņās. Liek ledusskapī sacietēt. Var pasniegt ar vaniļas mērci.