TOP 5 veselīgas un gardas brokastis skolēniem

© pixabay.com

5.lapa

Plānās lutināšanas pankūkas

Sastāvdaļas:

  • 150 g griķu miltu

  • 150 g smalko kviešu miltu

  • šķipsniņa jūras sāls

  • 3 vidējas olas

  • 500 - 600 ml piena (var sajaukt pusi uz pusi ar ūdeni vai likt sojas pienu)

  • 1 tējk. Demerara cukura

  • 20 g izkausēta sviesta

Pagatavošana:

Iepriekšējā vakarā gatavo mīklu. Bļodā ieber abu veidu miltus, cukuru un sāli. Uztaisi vidū iedobi, iesit olas, pielej pusi piena un ar putojamo slotiņu maisi, lēnām iemaisot miltus. Kad masa vidū ir viendabīga, lej klāt alikušo pienu vai ja izmanto ūdeni, iemaisi un tā pa daļām pievieno visu škidrumu, līdz mīkla ir kā vaniļas mērce - bieza, bet viegli līstoša. Pārvelc bļodu ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī līdz rītam.

Sakarsē pannu, ietauko ar nedaudz eļļas, ja vajag, bet, ja nevajag, gatavo tāpat un lej kausiņu mīklas (pirms pirmās reizes samaisi mīklu). Cep pankūkas no abām pusēm zeltainas. Pasniedz, ar ko vien vēlies.