Recepte brīvdienām: Pufīgās brokastu pankūkas

© Nora Krevneva/ F64 Photo Agency

Brīvdienu rīti reizēm ir laiks, kad sev un mīļajiem varam pagatavot ko gardu. Šoreiz iesakām pagatavot pufīgās brokastu pankūkas.

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 150 g piena
  • 40 g cukurs
  • 230 g miltu
  • 2 tējk. (14 g) cepamā pulvera
  • 40g eļļa
  • šķipsniņa sāls
  • eļļa cepšanai

Pasniegšanai:

  • grieķu jogurts
  • ogas
  • medus

Pagatavošana:

  1. Bļodā pievieno trīs olas, pielej pienu un kārtīgi samaisa.
  2. Pievieno bļodā cukuru, šķipsniņu sāls, miltus, cepamo pulveri un visu samaisa.
  3. Tad masai pievieno eļļu, vēlreiz kārtīgi apmaisa, līdz ir izveidojusies vienmērīga masa.
  4. Uz vidēja karstuma sakarsē pannu, pievieno nedaudz eļļu cepšanai un lej pankūku mīklu.
  5. Kad uz pankūkas pēc pāris minūtēm sāk parādīties mazi burbuļi, ir laiks pankūku apmest riņķī.
  6. Pacep vēl nedaudz, lai no abām pusēm būtu glīti zeltainas, tad pasniedz ar savām mīļākajām zaptēm un pildījumiem. Mēs izvēlējāmies grieķu jogurtu, ogas un medu.

Recepte no "gardēži.lv"