LIEPZIEDOS MARINĒTS CŪKGAĻAS ŠAŠLIKS, PASNIEGTS AR BĒRZU SULAS SĪRUPU
Sastāvdaļas:
1 kg cūkgaļas kakla karbonādes
2 saujas liepziedu tējas
Sula no 1 citrona
Bērzu sulas sīrups
1 ēdamkarote medus
Sāls
Pagatavošana:
- Liepziedu tēju liek traukā, kur marinēs šašliku, un aplej ar karstu ūdeni. Ļauj, lai tēja kārtīgi ievelkas un atdziest.
- Atdzisušajā tējā liek mazos gabalos sagrieztu cūkgaļu, marinādei pievieno medu un citronu sulu. Atstāj pa nakti ievilkties.
- Sāli klāt liek tikai cepot, jo tas no gaļas izvelk lielu daļu ūdens, gaļu padarot sausāku.
- Cūkgaļu dur uz iesmiem un cep uz karstām restēm. Kad šašliks gatavs, pasniedzot pievieno pāris pilītes bērzu sulas sīrupa.
- Garšu palīdzēs sajust lāgera tipa Mežpils Tumšais alus.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā