NOBAUDI! Trīs receptes alus cienītājiem īpašam vasaras piknikam

© Publicitātes foto

3.lapa

RASOLS “GATAVO DABĀ” GAUMĒ

Sastāvdaļas:

300 g jauno kartupeļu

300 g mazo burkānu

150 g izcepta šašlika buntīte ar svaigiem lociņiem

100 g svaigu zaļo zirnīšu

100 g marinētu gurķu

150 g majonēzes

Pagatavošana:

  1. Novāra veselus jaunos kartupeļus un mazos burkānus. Galvenais ir nepārvārīt. Tos vajag atstāt vēl nedaudz cietus. Kad tie novārīti, pārgriež kartupeļus un burkānus uz pusēm un liek cepties oglēs vai uz grila.
  2. Pa to laiku jau izcepto šašliku (te var veiksmīgi izmantot, ja palicis kāds daudzums šašliku pāri) sagriež uz pusēm.
  3. Noloba zirņus, sagriež lociņus un marinētos gurķus. Pēc tam visu kārto bļodā.
  4. Šī recepte prasa rasolu nemaisīt, bet kārtot skaisti bļodā, pa vidu liekot pāris karotes ar majonēzi, lai ēdot garšas kontrastē un ir jūtama katra sastāvdaļa atsevišķi, bet tajā pašā laikā ir majonēze, kas to visu apvieno.
  5. Izbaudi kopā ar Mežpils Saules eilu.