RECEPTE: Lieldienu omlete ar brokoļiem un žāvētu vistu

© F64

Rīdziniecei Guntai Liepiņai patīk darboties virtuvē un it īpaši nodoties eksperimentiem.

Guntas Liepiņas iemīļota recepte

Lieldienu omlete ar brokoļiem un žāvētu vistu

Sastāvdaļas: 3 olas, apmēram pusglāze piena, sāls, pipari, 20–30 g Džiugas siera, 100 g brokoļu, 100 g kūpinātas vistas.

Pagatavošana: brokoli pavāra pāris minūtes, lai tas paliek kraukšķīgs un saglabā zaļo krāsu. To var izdarīt, ja vārītam brokolim uzreiz uzlej aukstu ūdeni. Olas sakuļ kopā ar pienu un sarīvētu sieru (to var uzkaisīt arī uz omletes!). Var pievienot arī saldo vai kafijas krējumu, pieliek sāli un piparus. Brokoli un vistu smalki sagriež un kārto silikona formiņās. Var izmantot arī cepamos trauciņus. Virsū uzlej omleti un liek cepeškrāsnī 190 grādu temperatūrā cepties apmēram uz 15–20 minūtēm. Pasniedz ar zaļo salātu miksu, gurķi, tomātu, kam pārliets saldeni skābs granātābolu vīna etiķis, kas sajaukts ar olīveļļu.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais