Daudzi cilvēki jautā, kā krāsot olas ar sarkanajiem kāpostiem, šeit aprakstīts procesu pēc iespējas detalizētāk. Nav nekā sarežģīta, taču rezultāts ir diezgan iespaidīgs.
Ja kāpostu novārījumā olas paturēsiet neilgu laiku, tās kļūs gaiši zilas. Ja ilgāk, tad zilā krāsā. Šīs olas izskatās lieliski, it īpaši, ja tuvumā novieto citas - sarkanā, zaļā un dzeltenā krāsā nokrāsotas - olas.
Tas rada īpašu Lieldienu noskaņu. Īpaši patīkami ir tas, ka krāsviela ir pilnīgi dabiska, tāpēc šīs olas droši var ēst gan pieaugušie, gan bērni.
SASTĀVDAĻAS
8 olas
1,5 kg sarkanie kāposti
1,5 ēd.k. 9% galda etiķis
2 ēd.k. rafinēta augu eļļa
PAGATAVOŠANA
1.darbība
Sagatavo visas sastāvdaļas. Sarkanos kāpostus nomizo, noņem ārējās lapas un rupji sakapā. Liek katliņā, pievieno ūdeni, līdz tas ir pilnībā pārklāts, un uzvāra. Vāra 30 minūtes uz nelielas uguns. Ļauj kāpostiem buljonā pilnībā atdzist.
2.darbība
Nomazgā nebojātas olas (bez plaisām). Liek uz vidējas uguns un uzvāra ne ilgāk kā 10 minūtes.
3.darbība
Kāpostu buljonu izkāš bļodā vai katliņā. Pievieno etiķi un samaisa. Ieliek cieti vārītas olas. Turiet olas kāpostu buljonā 30 minūtes līdz 8 stundas (jo ilgāk, jo intensīvāka būs krāsa).
4.darbība
Izņemiet olas, kad tās ir izžuvušas, apsmērē ar rafinētu augu eļļu.
Starp citu
Lasi arī: Kāpēc veikalos kasieri ieskatās olu kastītēs; tam ir iemesls