Brīdina! Pārtikas produkti, kuru dēļ var zaudēt redzi

© F64

Kā uzskata kontaktlēcu optiķe Šārona Kouplenda no "Feel Good Contacts", redzes pasliktināšanās vai zudums ir novecošanas procesa sekas, taču to var izraisīt arī nepareiza uztura izvēle, vēsta Medikforum.

Viņa uzsvēra bīstamību, ko rada daži pārtikas produkti:

"Pārmērīgs daudzums ļoti saldinātu pārtikas produktu un rafinētu ogļhidrātu var izraisīt redzes zudumu."

Daži no sliktākajiem rafinētajiem ogļhidrātiem ir baltmaize un makaroni, kā arī stipri saldināti pārtikas produkti, piemēram, kečups un limonādes.

Iepriekš minētie produkti tiek ātri sagremoti, kas izraisa cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs, skaidroja Koplenda.


"Paaugstināts cukura līmenis asinīs var izraisīt ar vecumu saistītas mākulas deģenerācijas attīstību, kad tīklene ir bojāta. Tas izraisa aklumu centrālajā redzes laukā un galu galā var izraisīt "pilnīgu aklumu".

Pārāk liels cukura līmenis asinīs var izraisīt 2. tipa cukura diabētu. Cilvēkiem ar cukura diabētu var attīstīties diabētiskā retinopātija, kas var izraisīt redzes problēmas.

Citi iecienīti produkti, kas var sabojāt redzi, ir apstrādāta gaļa, piemēram, desas, bekons, šķiņķis un citas delikateses.

Svarīgākais