Labāk nekā rīsi un griķi: "zelta graudi", kas pagarina jaunību

© Depositphotos

Izvēloties graudaugus maltītes pagatavošanai, lielākā daļa cilvēku izvēlas rīsus vai griķus. Bez šaubām, šie produkti ir vērtīgi, taču nevajadzētu aizmirst par vēl viena superprodukta esamību, kam arī regulāri jābūt cilvēka uzturā.

Runa ir par bulguru - patiesi “zelta” graudaugu, kas ir čempions uzturvielu satura ziņā un paildzina jaunību.

Iemesls ir īpašajā bulgura ražošanas tehnoloģijā. Atšķirībā no citiem graudaugiem, to vispirms tvaicē, pēc tam žāvē un samaļ. Tas ļauj saglabāt maksimālu labumu.

Starp galvenajām bulgura labajām īpašībām uztura speciālisti izceļ:

  • daudz šķiedrvielu
  • zems glikēmiskais indekss
  • antioksidantu klātbūtne
  • liels B vitamīna daudzums.

Svarīgākais