2.lapa
Idejas svētku groziņam
Ja gatavošanai laika nav, eksperti no nopērkamiem gardumiem iesaka izvēlēties, piemēram, marmelādi no dabiskām izejvielām, riekstus šokolādē, augļu čipsus, zefīru, augļu sukādes, dzērvenes pūdercukurā, žāvētu augļu un riekstu konfektes. Tāpat speciālisti atgādina, ka parasti arī no bērnu svētku galdiem pirmie pazūd sāļie ēdieni, tāpēc ātri pagatavojamas ir dažādas maizītes, piemēram, sausmaizītes vai krekeri ar svaigo sieru un gurķa šķēli vai franču maizītes ar svaigo sieru un bumbiera šķēli. Tāpat var sagatavot dārzeņu plati.
Eksperts, pavārs Normunds Baranovskis, plānojot cienastu svētkiem, vecākus aicina atlicināt laiku, lai to pagatavotu kopā ar bērnu. "Saprotu, ka ātrāk un vieglāk ir nopirkt ko gatavu, tomēr arī cienasta gatavošana kopīgiem spēkiem rada svētku sajūtu," saka Normunds Baranovskis, kurš dalās ar receptēm īpaši svētku groziņam.