Sviests, baltmaize, žāvēta gaļiņa... TOP 10 produkti, kuri tevi jau jaunībā iedzīs kapā

© Aigars Eglīte/f64

2.lapa

2. Pārāk daudz cieto tauku

Jā, arī latvietim tik mīļais sviestiņš nav tik nekaitīgs, kā kādam varētu šķist. Pārlieku daudz cieto tauku lietošana uzturā ir par iemeslu 2,3% nāves gadījumiem sirds slimību, insulta vai 2.tipa diabēta dēļ. Cietie tauki ir tādi tauki, kas vēsās temperatūrās ir cieti, kā liellopa tauki, kokosriekstu eļļa, palmu eļļa un jau minētais sviests. Tie satur vairāk transtauku nekā eļļa. Tādēļ tie var palielināt sliktā holesterīna līmeni un palielināt risku piedzīvot sirds saslimšanas. Labāk izvēlies olīvu vai avokado eļļu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais