5.lapa
rimi.lv
Rutki
100 g rutku vidēji satur:
Olbaltumvielas: 1,1 g
Ogļhidrātus: 3 g
Taukus: 0,2 g
Balastvielas: 2,5 g
Kālijs: 322 mg
Fosfors: 29 mg
C vitamīns: 27 mg
Enerģētiskā vērtība: 20 kcal
Rutki ir ļoti veselīgi zobiem, smaganām, matiem un nagiem. Tie satur daudz C vitamīna un palīdz mazināt nogurumu, cīnīties ar stresu un stiprina organisma aizsargspējas. Rutkus ieteicams lietot arī cilvēkiem, kas cieš no plaušu slimībām. Šis dārzenis veicina vēdera izeju, uzlabo gremošanu, zarnu trakta darbību, palīdz samazināt lieko svaru, atbrīvoties no žultsakmeņiem, kā arī samazināt tūsku un atbrīvoties no liekā šķidruma. Rutks ir labs palīgs cīņā pret iesnām.