RECEPTE. Laša zupa somu gaumē

© Pixabay.com

Saldais krējums sātīgajai un aromātiskajai zivju zupai piešķir maigu garšu.

Sastāvdaļas

  • 900 g laša vai foreles
  • 1 l ūdens
  • 2 lauru lapas
  • 3 melno piparu graudiņi
  • Sāls pēc garšas
  • 5-6 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 400 ml saldā krējuma (20%)
  • 2-3 diļļu zariņi

Pagatavošana

1․ Lasim nogriež asti, spuras, filejai izņem asakas, noņem ādu, sagriež prāvos kubiņos.

2․ Asti, spuras, ādu un asakas liek katliņā un pārlej ar ūdeni.

Uzvāra, noņem putas un vāra 15-20 minūtes.

3․ Pievieno buljonam lauru lapas, piparus un sāli pēc garšas, vāra vēl 5-10 minūtes. Pēc tam noņem no karstuma avota un atdzesē.

4․ Dārzeņus notīra. Sīpolu sasmalcina, burkānu sagriež plānās šķēlītēs, kartupeļus - kubiņos.

5․ Nokāsto buljonu uzvāra un pievieno tam dārzeņus. Vāra 12-15 minūtes, kamēr kartupeļi mīksti.

6․ Pieliek sagrieztu zivi un pielej saldo krējumu. Vāra vēl 5-7 minūtes pēc uzvārīšanās. Gatavo buljonu pārkaisa ar kapātām dillēm.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS LAŠA ĒDIENU RECEPTES!

Virtuvē

Tuvojoties Visu svēto dienas priekšvakaram jeb Helovīnam, ir īstais laiks ļaut vaļu iztēlei un iedvesmoties nedaudz spocīgākām receptēm. Helovīnam, ko visā pasaulē atzīmē 31. oktobrī,  ir raksturīgi ne tikai interesanti un iztēles bagāti tērpi, bet arī spocīgi un gardi našķi. Lai uz svētku galdā netrūktu pārsteigumu, kulinārijas blogeri Anna Panna piedāvā izmēģināt izcila un pavisam vienkārša deserta recepti – šokolādes krēmu ar šokolādes cepumu smiltīm un želejas tārpiņiem.