Imunitāti stiprinošas dzērveņu tējas recepte

© unsplash.com

Šī tēja saturēs daudz antioksidantu un C vitamīna, kas palīdzēs stiprināt imunitāti drēgnajā rudenī, kad tik viegli ir saaukstēties!

Sastāvdaļas:

  • 4 gl ūdens;
  • 1 gl dzērvenes;
  • sula no viena apelsīna;
  • sula no puses citrona;
  • ¼ gl cukura vai medus;
  • 2 krustnagliņas;
  • 1 kanēļa standziņa;
  • šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

  1. Katliņā lejiet ūdeni un pievienojiet tam klāt dzērvenes.
  2. Lieciet katliņu uz plīts un uzvariet ūdeni.
  3. Kad ūdens sācis vārīties, nogrieziet plīts liesmiņu vai karstumu uz pašu mazāko un ļaujiet dzērvenēm ūdenī lēnām karsēties 30 minūtes.
  4. Pēc 30 minūtēm katliņu noņemiet no plīts.
  5. Pievienojiet katliņa saturam klāt apelsīnu un citronu sulas, krustnagliņas, kanēļa standziņu, sāli.
  6. Nosedziet katliņu un atļaujiet tējai ievilkties pusstundu.
  7. Pēc pusstundas, ja nepieciešams, pasildiet tēju.
  8. Pievienojiet klāt tējai saldinātāju un baudiet!

Avots

Virtuvē

Lai pagatavotu garšīgu kartupeļu biezeni, nepietiek tikai kartupeļus iemest ūdens katlā un uzvārīt. “Express.co.uk” pavāri apgalvo, ka tikai viena vienkārša trika ievērošana pirms dārzeņu pagatavošanas palīdzēs uzlabot ēdiena tekstūru, lai iegūtu īpaši gaisīgu un maigu kartupeļu biezeni.