Šī tēja saturēs daudz antioksidantu un C vitamīna, kas palīdzēs stiprināt imunitāti drēgnajā rudenī, kad tik viegli ir saaukstēties!
Sastāvdaļas:
- 4 gl ūdens;
- 1 gl dzērvenes;
- sula no viena apelsīna;
- sula no puses citrona;
- ¼ gl cukura vai medus;
- 2 krustnagliņas;
- 1 kanēļa standziņa;
- šķipsniņa sāls.
Pagatavošana:
- Katliņā lejiet ūdeni un pievienojiet tam klāt dzērvenes.
- Lieciet katliņu uz plīts un uzvariet ūdeni.
- Kad ūdens sācis vārīties, nogrieziet plīts liesmiņu vai karstumu uz pašu mazāko un ļaujiet dzērvenēm ūdenī lēnām karsēties 30 minūtes.
- Pēc 30 minūtēm katliņu noņemiet no plīts.
- Pievienojiet katliņa saturam klāt apelsīnu un citronu sulas, krustnagliņas, kanēļa standziņu, sāli.
- Nosedziet katliņu un atļaujiet tējai ievilkties pusstundu.
- Pēc pusstundas, ja nepieciešams, pasildiet tēju.
- Pievienojiet klāt tējai saldinātāju un baudiet!
Avots