Pufīgie ābolu virtuļi

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Šis ir ābolu laiks! Tāpēc piedāvājam jums izmēģināt pavisam jaunu recepti - ābolu virtuļus.

Vajadzēs:

  • 1 gl. miltu;
  • 2 ēd.k. cukura;
  • 1 1/2 tējk. cepamā pulvera;
  • 1/4 tējk. sāls;
  • 2/3 gl. piena;
  • 1 olu dzeltenumu;
  • 1 ēd.k. kausēta sviesta;
  • 2 olu baltumus;
  • 4 lielus ābolus;
  • 3 ēd.k. citronu sulas;
  • eļļu fritēšanai.

Pagatavošana:

1. Bļodā sajauciet kopā miltus, cukuru, sāli un cepamo pulveri.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Citā bļodā sajauciet kopā pienu, olu dzeltenumu un sviestu. Visu kārtīgi samaisiet.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Pēc tam pakāpeniski slapjajām sastāvdaļām (pienam, olu dzeltenumam un sviestam) pievienojiet klāt sausās sastāvdaļas (miltus, cukuru, sāli, cepamo pulveri). Nepārtraukti visu maisiet, lai neizveidotos kunkuļi.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Lejiet katliņā eļļu. Lieciet to karsēties uz plīts.

5. Kamēr eļļa atrodas uz plīts, nepieciešams sagatavot ābolus.

6. Nomazgājiet un nomizojiet ābolus.

7. Izgrieziet ābolu serdes, lai vidū paliktu "caurums".

8. Pēc tam sagrieziet ābolu šķēlītēs jeb rinķīšos.

Ekrānuzņēmums no Youtube

9. Ābolus ielieciet seklā traukā. Lai izvairītos no ābolu apbrūnēšanās, uzlejiet tiem pa virsu citronu sulu. Samaisiet kārtīgi ābolus ar citronu sulu, lai tā nokļūtu uz katra ābolu riņķīša.

10. Sakuliet olu baltumu stingrās "putās".

11. Pēc tam olu baltumu iecilājiet iepriekš pagatavotajā mīklā.

12. Tagad vien atliek ābolu šķēlītes apviļāt mīklā un likt katliņā fritēties.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

13. Fritējiet katru ābolu pusīti divas minūtes. Pēc tam ņemiet ābolu virtuļus laukā no katliņa. Lieko eļļu varat nosusināt ar papīra dvieli.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ja vēlaties, tad ābolu virtuļus varat apviļāt cukurā un kanēlī. Lai labi garšo!

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Virtuvē

Halovīna vakars ir laiks, kad ļaut vaļu savām bailēm, lai visu pārējo gadu tās netraucētu, un pielabināt izsalkušos mošķus ar visādiem gardumiem. Tāpēc  kūku meistare un pavārgrāmatu autore Anna Panna kopā ar meitiņu Hannu un šefpavāru Normundu Baranovski piedāvā dažas spokainas Halovīna našķu receptes.

Svarīgākais