Ilze Zonne / Autori

15.jan 2010
Vientulība nav tas pats, kas vienatne. Tie, kuriem darbs saistīts ar nepārtrauktu komunikāciju, bieži sapņo par iespēju pabūt kādā mierīgā, klusā vietā, kur nav cilvēku. Citi ir vientuļi arī lielā ļaužu pulkā, jo viņus ne brīdi neatstāj sajūta, ka pasaulē nav neviena savējā, kurš vēlētos saprast un dzīvot līdzi.
9.jan 2010
Izstrādājums, kas sastāv no neēdamas elastīgas pamatnes un dažādām piedevām, kas piešķir garšu un aromātu – tā košļājamā gumija raksturota uzziņu avotos.
6.jan 2010
Nezin kāpēc pierasts domāt, ka dažādi infekcijas slimību izraisītāji apdraud mūs tikai ārpus mājas, vai nu runa būtu par elpceļu vīrusiem vai tiem, kas izplatās ar netīru roku starpniecību.
2.jan 2010
"Īstās" rudzu maizes klaips ir populārs ciemakukulis, braucot pie tautiešiem svešās zemēs. Arī tie, kas pēc ilgākas prombūtnes atgriežas mājās, bieži stāsta, ka tieši kārtīgas rudzu maizes trūkumu jutuši visvairāk.
30.dec 2009
Citronam piedēvē kulinārijā visbiežāk izmantotā citrusaugļa slavu. Vismaz mūsu platuma grādos tam jāpiekrīt.
27.dec 2009
Veco gadu aizvadot, allaž gribas cerēt, ka jaunais būs labāks.
9.dec 2009
Vīrusu plosīšanās nevienam nesagādā prieku, bet mediķi teic – tas nav nekas neparasts un ārkārtējs, šāda situācija ir katru gadu, tāpēc ikvienam jau laikus būtu jādomā, ko darīt, lai veicinātu organisma pretošanās spējas slimību izraisītājiem.
8.dec 2009
Decembrim ļoti piestāv karstvīna smarža, un tieši šajā laikā, sajūtot krustnagliņu, kanēļa un apelsīnu aromātu, raisās pozitīvas emocijas. Daudziem prieku sagādā ne vien aromātiskā, ziemīgā dzēriena baudīšana, bet arī pats gatavošanas process. Atziņās no savas pieredzes karstvīna gatavošanā dalās Guntis Bērziņš, vīna veikala un bāra CRŪ vadītājs.
5.dec 2009
Cilvēka attiecības ar valsti šobrīd ir sāpīgs temats. Vairākums no valsts neko labu negaida, gluži otrādi – ar bažām vēro, kādi triecieni vēl varētu sekot.
28.nov 2009
"Par faktoriem, kas grauj cilvēka pretošanās spēju slimību izraisītājiem, runāts tik bieži, ka cilvēki vairs neiedziļinās lietas būtībā un necenšas nodalīt galveno no otršķirīgā," saka sporta un diētiskā uztura konsultants, SIA "Veselības pasaule" valdes priekšsēdētājs Jefims Ginzburgs.
28.nov 2009
Uvojas laiks, kad gribas, lai mājās smaržotu pēc mandarīniem, piparkūku un karstvīna garšvielām, un arī gaļas vai dārzeņu ēdienus nereti vēlamies pikantākus nekā vasarā.
21.nov 2009
Droši vien arī jums gadījies sastapt kādu cilvēku, kurš nodarbojas ar reiki. Kas tas īsti ir – dziedniecības paveids, kaut kas saistīts ar filozofiju vai psiholoģiju? Stāsta Nora Kalnmale, psiholoģijas zinātņu maģistre, reiki meistare – skolotāja.
21.nov 2009
"Nav viena līdzekļa, kas uzvarētu vīrusus, bet ir vairāki, kas palīdz situāciju uzlabot, un, protams, ir tradicionālās metodes, kuras noder dažādu gripas veidu un citu elpceļu vīrusu infekciju gadījumā," saka Kaspars Ivanovs, ārsts, SIA Silvanols izpilddirektors.
17.nov 2009
Kad ikgadējai tumšo rudens rītu un vakaru grūtsirdībai vēl uzslāņojas arī sociāli ekonomisko problēmu radītā spriedze, daudzi cilvēki ilgstoši jūtas drūmi, nomākti un nervozi.
10.nov 2009
Dažiem bez lielām pūlēm un viltīgiem palīglīdzekļiem izdodas uzturēt slaidu augumu. Ko viņi dara citādi nekā tie, kam liekais svars ir pastāvīga problēma?
7.nov 2009
Sulu slāpju remdēšanai vai piedzeršanai pie ēdiena parasti izvēlamies tāpēc, ka tā mums garšo.
31.okt 2009
"Jūtams, ka cilvēki reaģē uz nestabilo sociāli ekonomisko situāciju, un jo īpaši tā iespaido jaunatni.
24.okt 2009
Lai cik liela vēlme ietaupīt naudu, ir lietas, uz kuru rēķina to nevajadzētu darīt. Viena no tādām ir acu veselība.
17.okt 2009
Smiltsērkšķu augļi nav tikai vitamīnu avots vien. Mazliet pacietības, tos vācot no ērkšķainajiem zariem un apstrādājot, vēl mazliet – gatavojot ēdienus vai dzērienus, un mielošanās var sākties.
13.okt 2009
Veselīga uztura speciālisti latviešu tradicionālo virtuvi var uzslavēt par plašo biezpiena izmantojumu.
10.okt 2009
Henomeles – kas tās tādas? Japānas krūmcidonijas. Kāpēc tik gari, vai tad nevar teikt vienkārši – cidonijas?
6.okt 2009
Dzīvē dāsni piespēlē situācijas, kas spēj mūs saniknot. Cik dažādi esam paši, tik dažādas ir mūsu dusmu izpausmes. Lai tiktu ar tām galā, vispirms jāsaprot, kas ir dusmu patiesais cēlonis.