Ina Zelča / Autori

12.okt 2011
Dabīgs minerālūdens ar ledu un citronu – mmm! Taču to ne tikai var malkot no aprasojušas glāzes, vērojot jautro burbulīšu deju, bet arī plaši izmantot kulinārijā.
11.okt 2011
Godži ogas, ko Latvijā var atrast reti un kas uzskatāmas par brīnumainām, Ķīnā un Himalajos pazīst jau 5000 gadu un uzskata par mūžīgās jaunības avotu.
4.okt 2011
No garšvielām parasti līdera pozīcijas ieņem tās, kuras bieži izmanto. Protams, pirmā no tām ir pipari. Tradicionāli vispopulārākie ir melnie pipari, kurus tāpat kā baltos un zaļos piparus izgatavo no viena un tā paša auga.
3.okt 2011
Māra Meijere (54 gadi) stāsta, ka frizūra viņai vienmēr bijusi nemainīga. Māras meita mudinājusi, ka mammai ir jāmaina matu sakārtojums, un Māra klusībā cerējusi, ka vienreiz viņai būs iespēja piedalīties pārvērtībās.
27.sep 2011
Sandijai Andersonei (30 gadi) draugi bija nolēmuši sagādāt pārsteigumu dzimšanas dienā, piesakot viņu pārvērtībām. „Pati to nekad nebūtu darījusi, bet kādreiz jau kaut kas jauns ir jāpamēģina, nedrīkst apstāties pie tā, kas ir, ” atzīst pārvērtību dalībniece.
23.sep 2011
Eļļu, ko iegūst no lazdu riekstiem, uzskata par vienu no vērtīgākajām kulinārijas eļļām. To iegūst ar aukstās spiešanas metodi no sasmalcinātiem riekstiem. Eļļai ir dzeltenīgi brūna nokrāsa un riekstu garša.
19.sep 2011
Silvai Švabinskai (51 gads) bija liels pārsteigums, kad viņa saņēma uzaicinājumu piedalīties pārvērtībās. To bija sagādājusi meita Eva. „Paldies viņai! Mēs bijām runājušas, kas vēlētos kaut ko mainīt savā izskatā.
19.sep 2011
Kāds tikai nosaukums ir izdomāts topinambūram? Zemes bumbieris, Volgas redīss, Jeruzālemes artišoks, lai gan ar artišoku tam nav nekādas līdzības. Drīzāk tā tuvākais radinieks ir parastā saulespuķe.
6.sep 2011
Šobrīd daudziem aktuāli ir doties uz mežu un lasīt sēnes. Latvijas Dabas muzeja Botānikas nodaļas vadītāja Inita Dāniele uzskata, ka šo var uzskatīt par sēņu gadu, taču kā nu kurā vietā.
2.sep 2011
Sarmīte Krauze (48 gadi) stāsta, ka jau vairākus gadus iepērkas kopā ar sešpadsmit gadus veco meitu Annu Elizabeti.
2.sep 2011
Sezama sēklas ir vērtīgs produkts eļļas ieguvei. Tās pazina un izmantoja jau tālā senatnē. Sezama sēklas ir viena no senākajām cilvēcei zināmajām piedevām. Senās Babilonijas iedzīvotāji gatavoja vīnu un brendiju, bet vērtīgo eļļu izmantoja, gatavojot ēdienu un tualetes piederumus. Sezama eļļai piemīt nedaudz saldena riekstu garša.
31.aug 2011
Iespēju, kā atmest kaitīgo ieradumu – smēķēšanu, ir daudz, taču viena no efektīvākajām ir lāzerterapija, kas pirms diviem gadiem uzsākta arī Latvijā. «Smēķētāju ir daudz, un viņi smēķē daudz, taču aktuāla problēma, ka cilvēki nevēlas atbrīvoties no atkarības,» stāsta ārste, lāzerterapeite Dita Danosa.
26.aug 2011
Pesto ir klasiska itāliešu mērce, ko pasniedz kopā ar spageti. Tās galvenā sastāvdaļa ir baziliks, ko papildina ar ķiploku, pētersīli, cieto sieru, piemēram, Parmezānu, ciedru riekstiem un olīveļļu. Pesto pasniedz aukstu, tāpēc visas vērtīgās vielas un vitamīni sastāvdaļās saglabājas.
23.aug 2011
Rīdzinieks Zigurds Penkulis vienmēr ir bijis aktīva dzīvesveida piekritējs. Viņš nepieder pie vīriešiem, kuri dīkā laiku pavada pie televizora vai nezina, ko darīt brīvajā laikā. Pēc viņa domām, dzīvē vērtība piemīt citām lietām – aizraujošām un interesantām, kas rada asas, neaprakstāmas izjūtas.
23.aug 2011
Kristina Panumaite (24 gadi) atzīst, ka vēlējās piešķirt savam stilam rozīnīti, bet galvenais – kaut ko mainīt savā matu sakārtojumā. Nākot uz pārvērtībām, bija gatava radikālām pārmaiņām.
17.aug 2011
Jau tagad ir jāsāk domāt par apkuri, kā nodrošināt siltumu telpās vēsajā laikā, jo ziema lēnām tuvojas un aizvadītajos gados tā bija auksta. Tāpēc svarīgi ir izvēlēties piemērotāko apkures veidu, jo tās veidi ir daudzi un dažādi.
15.aug 2011
Herta Vaivode (55 gadi) nolēma izbaudīt, ko nozīmē piedalīties pārvērtībās. „Biju ar mieru izmēģināt visu, jo kāpēc gan neeksperimentēt, katru dienu šāda iespēja netiek dota,” atzīst pārvērtību dalībniece.
12.aug 2011
Vasarā ir plašas iespējas sviestmaizītes papildināt ar dažādiem produktiem, lai tās būtu aromātiskākas un pikantākas – sviestam var pievienot dažādus produktus, un tas iegūs atšķirīgu garšu un krāsu.
9.aug 2011
Jūlija Valeina (26 gadi) vēlējās kardinālas pārmaiņas savā izskatā, tāpēc nolēma pieteikties pārvērtību konkursā. „Zinu, cik svarīgs ir labs izskats. Vēlos izskatīties sievišķīgāk un romantiskāk,” rakstīts Jūlijas vēstulē.
8.aug 2011
Kaperi pieder pie tiem pārtikas produktiem, ko ēdienkartē tradicionāli iekļauj svētkos, ne tik daudz ikdienā. Iespējams, ka daudzi kulinārijas receptēs ir tikai dzirdējuši par tiem un īsti pat nezina, kā izmantojams šis neparastais krūmveida augs.
3.aug 2011
Vārds steiks parasti asociējas ar kaut ko pusgatavu, taču šis ir ēdiens, kuru jāprot pagatavot, lai tas būtu labs.
29.jūl 2011
Emīlija Bazujeva (42 gadi) pārvērtībās vēlējās piedalīties, lai mainītu savu ārieni, un jo īpaši tāpēc, ka tuvojās meitas Oļesjas kāzas.