LifeHacks.lv / Autori

1.nov
Kā zināms, tad sāls nav veselīgs un ieteicams ierobežot tā patēriņu. Tas nemaz nav tik viegli, kā sākotnēji varētu šķist, jo daudzi produkti paši par sevi satur sāli vai arī tas tiek tiem pievienots klāt. Bet cik daudz sāls uzņemt ir veselīgi?
31.okt
Halovīna vakars ir laiks, kad ļaut vaļu savām bailēm, lai visu pārējo gadu tās netraucētu, un pielabināt izsalkušos mošķus ar visādiem gardumiem. Tāpēc  kūku meistare un pavārgrāmatu autore Anna Panna kopā ar meitiņu Hannu un šefpavāru Normundu Baranovski piedāvā dažas spokainas Halovīna našķu receptes.
31.okt
Halovīni ir svētki par un ap baidīšanos un citu biedēšanu. Tieši tāpēc šajā dienā iesakām noskatīties kādu biedējošu un mazāk biedējošu filmu.
30.okt
Šefpavārs Uģis Veits radījis recepti drosmīgākajiem gardēžiem. Neceptā cepumu siera kūka ar ķiršiem un mājās gatavotiem želejas tārpiem – košs un rotaļīgs deserts Halovīnu noskaņās. Tārpu kūka ne tikai izskatās iespaidīgi, bet arī piedāvā garšām bagātu kombināciju, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus.
30.okt
Mēneša pēdējā dienā, 31. oktobrī, daudzviet pasaulē tiks svinēts Halovīns jeb Visu Svēto diena. Latvijā šie svētki palēnām iemanto popularitāti, tikmēr citviet pasaulē šo dienu svin grandiozi.
29.okt
Halovīni strauji tuvojas, svētki gaidāmi jau pēc pāris dienām un līdz ar to mājās sāk parādīties ķirbji, dažādi krāšņi kostīmi un spocīgas dekorācijas. Kamēr mēs gatavojamies šī gada rudenīgākajai naktij, ir vērts apdomāt, kā šos svētkus varam pavadīt ne tikai jautri, bet arī ilgtspējīgi – sākot no dabīgu materiālu izmantošanas dekorācijās, līdz pat gudrai resursu pārstrādei. "Lidl " piedāvā padomus, kā to izdarīt vienkārši, ekonomiski un dabai draudzīgi.
29.okt
Halovīns ir vieni no gada gaidītākajiem svētkiem ne tikai Amerikā, bet arī citviet pasaulē. Latvijā šie svētki ir mazāk populāri par citiem. Tomēr, laikam ejot, tos iemīļo arvien vairāk cilvēku. Bet vai zināt, kā radās ideja, ka Halovīnos ir jāgrebj ķirbji un kas drīks iet diedelēt saldumus? Šo un vēl citus 10 interesantus faktus noskaidrojiet, izlasot šo rakstu!
28.okt
Tuvojoties Halovīnam ķirbis kļūst par neatņemamu svētku simbolu, un teju katrā mājā tas iegūst savu īpašo veidolu. Dekorējot mājokli, aicinām iesaistīt arī bērnus, izmantojot dažādus ķirbjus – gan lielus, gan mazus, bet vissvarīgākais – radoši dekorētus!
28.okt
Vai vēlaties pārvērst savu mājokli par mistisku raganu mītni, spoku māju vai pat izveidot spocīgu dārzu, oranžās ķirbju dekorācijas papildinot ar aktuāliem akcentiem? Šajā Halovīnā ir daudz oriģinālu veidu, kā iekārtot savas telpas, lai radītu biedējošu un stilīgu atmosfēru. Interjera dizaina eksperte Anna Ilmere apkopojusi radošas idejas, kas palīdzēs panākt iespaidīgu rezultātu, vienlaikus saglabājot interjerā estētiku.
27.okt
Izmēģini jaunu krēmzupas recepti - ziedkāpostu siera zupu! No nepieciešamā sastāvdaļu daudzuma, izdosies pagatavot sešas porcijas.
27.okt
Viena no visbiežākajām saaukstēšanās pazīmēm ir aizlikts vai tekošs deguns. Tas nav nekas patīkams un bieži vien cīņa ar iesnām ir ilga. Lai arī visbiežāk aizlikts deguns ir viens no parastas saaukstēšanās simptomiem, tomēr reizēm tas var liecināt arī par ko citu. Kādos gadījumos nepieciešams obligāti vērsties pie ārsta?
26.okt
Tā vien šķiet, ka viss neveselīgais ir garšīgs, bet veselīga pārtika ne visai. Katram uz "kārā zoba" patīk likt ko citu, bet bieži vien tie ir čipsi, bulciņas, kūciņas u.c. Visas tās lietas, kas var sabojāt mūsu figūru, ja tiek apēsts par daudz. Zinātnieki beidzot noskaidrojuši, kāpēc mums tik ļoti kārojas šāda veida pārtika!
26.okt
Ja tiek runāts par brīvdienu rītu brokastīm, daudziem prātā "iešaujas" pankūkas. Katrā mājā ir sava īpašā pankūku recepte. Gardās brīvdienu brokastu pankūkas bieži vien satur daudz cukura, kas nodrošina to patīkamo garšu. Taču ir iespēja pagatavot arī gardas un veselīgas pankūkas, neizmantojot cukuru! Kā? Tūlīt uzzināsiet!
25.okt
Svīšana ir dabisks process un veids, kā ķermenis sevi atdzesē. Viena no ķermeņa daļām, kas izdala sviedrus, ir pēdas. Kādam pēdas ātri sasvīst un izdala nepatīkamu aromātu, bet citi ar šādām problēmām saskaras reti. Ja jūsu pēdas bieži ir sasvīdušas un zeķes mitras, ir dažādi veidi, kā šo problēmu mazināt.
25.okt
Nav šaubu, ka nav nekas sliktāks par slimošanu. Iekaisis kakls, iesnas, galvassāpes, nespēks un augsta temperatūra - tas viss nav nekas patīkams. Tāpēc ir svarīgi darīt visu, lai nesaslimtu, piemēram, jau laikus stiprināt imunitāti. Kad apkārt valda dažādas slimības, ne tikai ir iespējams "noķert" ierasto rudens saaukstēšanos, bet arī saslimt ar gripu un Covid-19, tāpēc svarīgi ir zināt, kā atšķiras šo trīs slimību simptomi!
24.okt
Tuvojoties Visu svēto dienas priekšvakaram jeb Helovīnam, ir īstais laiks ļaut vaļu iztēlei un iedvesmoties nedaudz spocīgākām receptēm. Helovīnam, ko visā pasaulē atzīmē 31. oktobrī,  ir raksturīgi ne tikai interesanti un iztēles bagāti tērpi, bet arī spocīgi un gardi našķi. Lai uz svētku galdā netrūktu pārsteigumu, kulinārijas blogeri Anna Panna piedāvā izmēģināt izcila un pavisam vienkārša deserta recepti – šokolādes krēmu ar šokolādes cepumu smiltīm un želejas tārpiņiem.
24.okt
Ir daži ļoti slaveni, populāri ēdieni, piemēram, siera kūka un frī kartupeļi, kurus cilvēki ēd visā pasaulē. Pastāv arī pieņēmumi jeb kā tūlīt noskaidrosim mīti par dažādu ēdienu ēdienu izcelsmi. Apkopojām 10 interesantus faktus par dažādu ēdienu izcelsmi.
23.okt
Katrā pēdā ir vairāk nekā 250 000 sviedru dziedzeru, un pēdas var izdalīt līdz puslitram sviedru dienā. Pastiprinātai pēdu svīšanai var būt dažādi cēloņi.
23.okt
Triholoģe Anabela Kingslija atklāj septiņas izplatītākās kļūdas, kas bojā matus.
22.okt
Ir dzirdēti dažādi pieņēmumi par to, cikos ir tas pēdējais brīdis, kad ēst vakariņas. Ilgi pastāvēja uzskats, ka vakariņas būtu jāēd līdz plkst. 18:00 vai 19:00. Eksperti norāda, ka šis ir mīts. Ir pavisam cits veids pēc kā vadīties, lai noteiktu, kurš ir tas pēdējais ieteicamais brīdis, kad vakariņot.
22.okt
Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.
21.okt
Šī tēja saturēs daudz antioksidantu un C vitamīna, kas palīdzēs stiprināt imunitāti drēgnajā rudenī, kad tik viegli ir saaukstēties!