Iesācēju kļūda dārzā - ''izvāra'' sakni podā

© Publicitātes foto

Dārznieku iesācēju kļūda - mēs savārījām augam sakni. Ieraugam dārzniecībā skaistu augu, nopērkam, viss ar to ir kārībā un nesam mājā, noliekam pie fasādes vai tur, kur stādīsim. Un tūlīt jau vakarā iestādīsim, bet ko mēs darām?

Mēs skatāmies, speciāli salaistam, viss jau ir pareizi. Bet nepadomājam, ka šajos 25 vai 27 grādos esam augu atstājuši saulītē. Un kas notiek? Tad, kad saulīte sāk sildīt karsto podu un jaunielieto ūdentiņu, tad temperatūra pie sakņu sistēmas ir 60, 70, 80 grādi un šī sakņu sistēma savārās. Jo dabīgi, kad augs ir zemē, šī temperatūra ir stipri, stipri mazāka un nekas nevārās.

Tāpēc, pirmkārt, ja jūs nopērkat dārzniecībā augu un zināt, ka jūs stādīsiet to ne uzreiz, bet pat ja uzreiz, neliekam saulītē. Turklāt saulē nelaistām caur lapām, jo tad kā caur palielināmo stiklu lapas momentā apdeg.

Otrkārt, karstā laikā nelaistām melnu podu. Un ievērosiet, ka dārzniecībās augi ir sakārtoti tā, lai viens otru aizsargātu.

Tās ir tipiskās kļūdas, ko pieļauj gan iesācēji, gan arī pieredzējuši dārznieki. Par tām lasiet arī turpmāk.

Kā pagatavot vircu, kas nesmird, lasiet šeit.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.