Zivju veidi, kas vislabāk piemēroti gatavošanai uz grila, kā arī cepšanai folijā. Grilēšanai labāk izmantot treknas zivis, piemēram, Atlantijas laša steikus. Tomēr maigākas sugas ieteicams gatavot folijā, lai saglabātu gaļas sulīgumu.
Runājot par tunci, tā steiku cep tikai divas minūtes no katras puses. Galvenais to nepārcept, lai gaļa iekšpusē paliktu rozā.
Eksperti arī atzīmē, ka paltusa, foreles, makreles un stores steiki, viegli ieziesti ar augu eļļu, ir lieliska izvēle grilēšanai. Doradas vai jūras asara gabaliņus vislabāk cept folijā kopā ar garšaugiem un garšvielām.
Papildus zivīm uz grila pagatavotas labi garšo arī jūras veltes, piemēram, lielas garneles, ķemmīšgliemenes un pat krabju kājas.