Tomāti ir viens no visbiežāk sastopamajiem dārzeņiem mūsu uzturā, un dažreiz mēs tos ēdam bez domāšanas. Bet ne visi dārzeņi, ne vienmēr un ne jebkurā kombinācijā ar citiem produktiem, ir noderīgi. Kāds ir labākais veids, kā iekļaut savā uzturā tomātus, lai gūtu maksimālu labumu veselībai un tievēšanai?
Žēl, ja tomāti, burkāni vai garšaugi pēc pāris dienām sabojājas. Dažkārt nākas izmest ļoti dārgus produktus. Tomēr, ja ievēro ieteikumus, tad dārzeņi un augļi saglabāsies svaigi ilgu laiku.
Lai pareizi aprīkotu savu mājas bāru, jāsāk ar nelielu savu preferenču analīzi. Kādus dzērienus jūs un jūsu mīļie izvēlaties visbiežāk? Vīna cienītāju mājas bārā jābūt glāzēm, kas paredzētas konkrētām vīnogu šķirnēm.
Piparmētru tēja, ko daudzi mīl tās patīkamās garšas dēļ, ir zināms kā nomierinošs līdzeklis. Taču šī nav vienīgā šā dzēriena labvēlīgā īpašība – eksperti nosauca vēl 9 priekšrocības, kāpēc jādzer tase aromātiskās tējas.
Brokastis cilvēkiem, kas vecāki par 40 gadiem, jābūt daudzveidīgām, taču tām nevajadzētu paaugstināt glikozes līmeni asinīs. Pēc speciālistu domām, brokastīm jābūt tādām, lai saņemtu maksimālo uzturvielu daudzumu. Jābūt olbaltumvielām, lai ilgāk nejustu izsalkumu. Svarīgi arī neēst pārtiku, kas paaugstina glikozes līmeni asinīs.
Virtuves huligāns Pipars kopā ar garšu pazinēju Elmāru Tanni aicina baudīt Rīgas svētkus kopā ar viņiem. Jau pavisam drīz, 17. augustā, Rātslaukumā būs iespēja satikt abus pavārus un nogaršot ko patiesi gardu.
Īpaši apstrādāti pārtikas produkti tiek saukti par vienu no kaitīgākajiem. Tie satur daudz sāls, cukura un tauku. Turklāt dažādas garšu kombinācijas un piedevas var izraisīt īstu pārtikas atkarību, no kā grūti atbrīvoties.
Noskaidrots, kas tieši ir jāizslēdz no uztura, lai samazinātu savu bioloģisko vecumu un izskatītos jaunāki. Kalifornijas zinātnieki ir atklājuši saikni starp diētu ar zemu pievienotā cukura saturu un jaunāku bioloģisko vecumu šūnu līmenī.
Visas sastāvdaļas aug dārzā, tāpēc pastāv liela iespēja, ka nekas nebūs jāpērk. Salāti ir viegli pagatavojami, garšīgi un ļoti veselīgi. Viegli dārzeņu salāti ir ideāls ēdiens karstām dienām. Tas satur daudz šķiedrvielu, kas labi apmierina, turklāt dārzeņi lieliski uzsūcas un nepārslogo organismu, kas ir svarīgi labai veselībai.
Gaļas klaips ir cepts ēdiens no maltās gaļas, ko bieži pasniedz maizes klaipa formā. Lai gan daudzās klasiskajās gaļas klaipu receptēs galvenā sastāvdaļa ir liesa malta liellopa gaļa, var izmantot maltu cūkgaļu vai maltu tītaru. Diezgan izplatīta ir arī gaļas maisījuma izmantošana.
Pipars nāk klajā ar mūsdienu riekstiņu versiju. “Gadījās man riekstiņu formiņas. Un tad man gadījās recepte no oriģinālās riekstiņu pannas, no seniem padomju laikiem.
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šādu zupu vēl nebija ēdis. “Esmu pārliecināts, ka arī tev tas būs atklājums. Ļoti netradicionāla, interesanta aukstās zupas versija. Es pat teiktu īsta latviešu aukstā zupa.”
Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.
Šī ir sāļš cukini siera pīrāgs, kas ir parocīgs, lai sagatavotu daudz cukīni šķēlītes, lai pasniegtu daudziem cilvēkiem, neraizējoties ar smalkmaizīšu formiņām. Ir ekonomisks un ir daudz noslēpto dārzeņu.