Svaigi salāti ar arbūzu un mīksto sieru

© Foto: publicitātes

Pipars stāsta, ka šie salāti ir no viņa pirmās recepšu grāmatas “Piparēdiens”.

“Tiem nav nekāda īpaša stāsta, tie vienkārši ir manas mammas mīļākie salāti. Ar gatavu saldu arbūzu, ko šobrīd var iegādāties Imantas un Pļavnieku tirgos, salāti ir īpaši garšīgi. Tie īpaši labi sader kopā ar grilētu vistu.”

Sastāvdaļas (4 porc.):

Foto: publicitātes

200 g arbūzs

250 g mīkstais salātu siers

70 g rukola

30 g olīveļļa

1/2 sarkanais sīpols

citrons

sāls, pipari

Pagatavošana (20 min.):

1.Sieru sagriež kubiņos. Arbūzu iztīra no kauliņiem un sagriež tādos pašos kubiņos kā sieru. Sīpolu sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs.

2.Lielā salātu bļodā ielej olīveļļu, pievieno rīvētu citrona miziņu un svaigi spiestu citrona sulu. Sajauc ar putojamo slotiņu. Pievieno arbūzu, rukolu, sīpolus un samaisa. Tad pievieno sieru, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem un uzmanīgi izcilā.

3.Pasniedz uzreiz.

Padoms:

Salāti būs garšīgāki, ja izmantosi rupja maluma sāli - jūras sāli vai Himalaju. Melnos piparus var aizvietot ar rozā pipariem vai Timutas pipariem.

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.

Svarīgākais