Pipars aicina nogaršot burkānu čatniju

© Foto: publicitātes

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka čatnijs ir ēdiens, kas ir garšīgs tikai atdzesēts un kādu laiciņu pastāvējis.

“Kamēr čatnijs gatavosies, būs ļoti dīvaina smarža un izskats arī diezgan dīvains. Man bija vienā brīdī pat bail pagaršot, bet tad, kad atdziest, tas ļoti labi garšo pie uzkodām, kā papildmērce sendvičos vai burgeros, ar cepeti.”

Sastāvdaļas:

Foto: Pexels.com

500 g nomizoti burkāni

2 āboli

1 sīpols

4 ķiploka daiviņas

200 g brūnais cukurs

200 ml ābolu etiķis

2 čili pipari

10 karija lapas

4 kardamona pākstis

2 tējk. eļļa cepšanai

3 ēd.k. rīvēts ingvers

1 tējk. koriandrs

1 tējk. kumīna seklas

1 tējk. fenheļa sēklas

1/2 ēd.k. sāls

Pagatavošana:

1.Sīpolus notīra un sagriež mazos kubiņos. Burkānus un ābolus sarīvē uz dārzeņu rīves. Kardamona pākstis saspiež ar naža plato daļu. Ķiplokus sasmalcina. Čili piparus sagriež mazākos gabalos. Ja vēlas ne tik asu čatniju, sēklas izņem.

2.Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Apcep tajā sīpolus, koriandru, kumīnu, fenheļa sēklas. Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas, samazina uguni un sautē apm. 45 min.

3.Pārleik stikla trauciņā, atdzesē un novieto ledusskapī. Pasniedz ar sieru, gaļu, ar maizītēm.

Padoms:

Vislabāk tas garšos pēc divām nedēļām.

Lasi arī: Pikantie riekstiņi

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.