Kabaču vafeles

© Foto: publicitātes

Virtuves huligāns Pipars aicina, ja tavā dārzā neaug kabači un ome nedzīvo laukos, tad tirgū ir iespējams nopirkt kabačus, un vēlams pat vairāk.

“Šīs vafeles ir tā vērtas, lai tās gatavotu. Nedēļu no vietas var cept brokastīs, pusdienās un vakariņās. Pirmkārt, tās ir garšīgas. Otrkārt, tās ir diētiskas. Un treškārt, tu mierīgi vari ietaupīt naudu.

Nu, ja tev kabačus met pakaļ, tad izmaksas tuvojas nullei. Un pat ja tos nopērc... kabači šobrīd ir tik lēti, ka grēks nepirkt. Viena vafele (pēc maniem aprēķiniem) izmaksāja 0,11 eiro. Un es vēl nepastāstīju, cik daudz vitamīnu un vērtīgu lietu satur kabači. Īsāk sakot, cepam kabaču vafeles!”

Foto: publicitātes

Sastāvdaļas:

1 kabacis (apm. 800 g)

2 olas

3 ēd.k. rīsu milti

sāls, pipari

Pagatavošana:

1.Kabaci nomizo, sarīvē uz dārzeņu rīves. Rīvēšanas laikā atkritīs vidiņš - sēklu daļa. Rīvētus kabačus pārkaisa ar sāli, samaisa un atstāj uz 5 min. No kabačiem izspiež lieko šķidrumu. Šajā brīdī palilks apmēram 500 g kabaču. Kabacim pievieno olas, miltus, svaigi maltus piparus, samaisa.

2.Uzkarsē vafeļu pannu un cep vafeles. Sanāca 6 lielas vafeles.

3.Vafeles pasniedz ar krējumu, pārskaisa ar rīvētu sieru, uzsmērē svaigo sieru, pievieno lasi, vistu, dārzeņus utt. Variāciju ir tik daudz!

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.

Svarīgākais