TOP 10 notikumi kultūrā no 23. līdz 29. novembrim

10.lapa

Draugi - Andrejam Žagaram

Foto: publicitātes

Sestdien, 23. novembrī, Koncertzālē “Cēsis” gaidāms tradicionālais ikrudens koncerts “Draugi - Andrejam Žagaram”, ko Andreja Žagara kultūras attīstības fonds rīko sadarbībā ar koncertzāli un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO).

Šajā reizē opermūzikas vakara īpašie viesi būs divi spoži “Bel Canto” tenori - Lourenss Braunlijs (Lawrence Brownlee) no ASV un Levī Sekgapene (Levy Sekgapane) no Dienvidāfrikas. Skanēs Rosīni, Doniceti un Belīni operu ārijas un dueti. Pie LNSO diriģenta pults maestro Aivis Greters.

Šī gada opermūzikas koncerta “Draugi - Andrejam Žagaram” programmā dzirdēsim divus izcilus itāļu “Bel Canto” tenorus - Lourensu Braunliju un Levī Sekgapene, kuru vokālā virtuozitāte un artistiskais priekšnesums ir augstu novērtēts pasaules opernamos un koncertzālēs. Latvijas publikai šī būs iespēja pirmo reizi dzirdēt abus māksliniekus viņu kopīgajā programmā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri.

Publicitātes foto

Lorenss Braunlijs (attēlā) ir atzīts par vienu no izcilākajiem māksliniekiem klasiskās mūzikas un operas augstākajā līgā. Dziedātājs ir regulārs viesis pasaules nozīmīgākajos operteātros.

Tenors sadarbojies ar Andreju Žagaru 2017. gadā, piedaloties viņa rīkotajā koncertā Dzintaru koncertzālē.

Publicitātes foto

Savukārt, Dienvidāfrikas Republikā dzimušais un Keiptaunas Universitātes mūzikas koledžā izglītību ieguvušais Levī Sekgapene (attēlā) ir Belvederes un Monseratas Kabaljē vokālistu konkursa (2015), kā arī 2017. gada jauno vokālistu konkursa “Operalia” laureāts, un šobrīd ir pieprasīts solists pasaules vadošajos operteātros.

Pie diriģenta pults redzēsim Aivi Greteru, kurš savu muzikālo karjeru sācis kā kora “Kamēr” diriģents. Viņa vadībā “Kamēr” kā vienīgais koris pasaulē saņēmis trīs Grand Prix pēc kārtas nozīmīgos festivālos Eiropā. No 2024. līdz 2027. gadam Aivis Greters turpinās darbu Gēteborgas operā galvenā viesdiriģenta statusā.

Dzīvesstils

Var viegli apgrauzdēt cukurķirbi, sviesta ķirbi un pēc tam iegūt biezeni maizes cepšanai. Tādā veidā jūs iegūsit vairāk grauzdētu un karamelizētu garšu. Var arī tvaicēt vai vārīt, lai gan zudīs cepšanas papildu garšu.

Svarīgākais