Svinīgais Lieldienu Napoleons Pipara izpildījumā

© Foto: Rojs Puķe

Kūka izskatās ļoti iespaidīgi un garšo arī tieši tāpat.

Šis ēdiens var pacīnīties par “ēdiens, kas vissātrāk pazūd no galda” statusu.

Sastāvdaļas:

Foto: Rojs Puķe

400g kārtainā mīkla plāksnēs

300g vistas rulete vai desa

300g garšīgs siers

300ml (3 pac.) majonēze Hellmann's Latvija

100g krējums

2 tējk. mārrutki

1 tējk. karijs

zaļie loki

Pagatavošana:

Foto: Rojs Puķe

1.Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un uzliek mīklas plāksnes atlaidināties. Ja r kārtainā rauga mīkla, tad lasi insrtukciju uz iepakojuma. Cep cepeškrāsnī apmēram 20 min.

2.Ruleti vai desu sablendē, pievieno 150 ml majonēzes, kariju, samaisa. Sieru sarīvē uz smalkās rīves, pievieno 150 ml majonēzes, krējumu un mārrutkus, kārtīgi visu samaisa. Lokus sagriež

3.Sagatavo mīklas slāņus. Plāksnes sagriež gareniski uz pusēm, lai veidojas divas vienādas plāksnes. No augšējās nodrupina mīklu drupačām.

4.Uz sagatavotā servējamā šķīvja kārto mīklas slāņus un katru slāni apsmērē pamīšus ar gaļas un siera masu. Vienu no slāņiem papildina ar lokiem. Kūku no visām pusēm apsmerē ar to, kas palika pāri no abām masām un apber ar drupačām. Kūku liek ledusskapī ievilkties vismaz uz 3 stundām.

5.Pirms pasniegšanas kūku izgarnē.

Seko Piparam šeit:

Instagram

Facebook

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.