Plūmju ievārījums - 2 pagatavošanas veidi

© Foto: pixabay.com

Plūmju ievārījums izceļas ar spilgto garšu un aromātu. Plūmju ievārījums ir lieliska piedeva pankūkām un grauzdiņiem. Dārzeņus, augļus un ogas vislabāk ēst to nogatavošanās sezonā.

Šim bezkauliņu plūmju ievārījumam ir ļoti neparasts un pikants aromāts. Tas lieliski derēs pie ceptiem izstrādājumiem un ar pankūkām, pārsteidzot visus, kas to pagaršos.

SASTĀVDAĻAS

1 kg plūmes

500 g cukurs

1 glāze ūdens

šķipsniņa malta koriandra

šķipsniņa malta kardamona

šķipsniņa maltas krustnagliņas.

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

Nomazgājiet plūmes, izņemiet kauliņus un pārgrieziet uz pusēm. Katlā apvienojiet augļus ar pārējām sastāvdaļām. Vāra uz vidējas uguns, maisot, līdz ievārījums sāk vārīties. Pēc tam jāsamazina uguns un jāvāra apmēram 30-40 minūtes, līdz tas sabiezē. Gatavo ievārījumu lej sterilizētās burkās un aizvāko.

Austrumu plūmju ievārījums

Neskatoties uz nosaukumu, tas ir diezgan vienkāršs plūmju ievārījums. To īpašu padara citrons un vaniļa.

SASTĀVDAĻAS

1 kg plūmes

500 g cukurs

1 paciņa vaniļas cukurs

1 gb. citrons (sula un miziņa).

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

Vispirms nomazgā un nosusina plūmes, pēc tam izņem kauliņus. Visas sastāvdaļas liek katlā un vāra uz vidējas uguns. Jāmaisa, lai tas nepiedegtu pie trauka dibena un sieniņām.

Uzkarsē ievārījumu līdz vārīšanās temperatūrai, samazina siltumu un atstāj vēl 30-40 minūtes, līdz tas sabiezē. Pēc tam noņem no uguns un, kad tas atdzisis, liek sterilizētās burkās, aizver ar vākiem un uzglabā vēsā vietā.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.