Gardas rudens brokastis: kraukšķīgas ķirbju pankūkas

© Foto: pixabay.com

Ķirbju pankūkas ir garšīga un veselīga alternatīva tradicionālajam kartupeļu ēdienam. Tās ir ātri un vienkārši pagatavojamas, un ir lielisks papildinājums galvenajai ēdienkartei vai uzkodai.

SASTĀVDAĻAS

500 g ķirbis

1 sīpols

3 daiviņas ķiploki

2 vistu olas

15 g pētersīļi

75 g kviešu milti

60 ml augu eļļa

sāls pēc garšas

malti melnie pipari pēc garšas

skābais krējums pēc garšas

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Cepiet to pannā ar augu eļļu līdz paliek mīksts.

2.Ķirbi nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Smalki sagriež pētersīļus. Sarīvētajam ķirbim pievieno sāli, apmaisa un izspiež sulu. Apvieno ķirbi, apceptu sīpolu, pētersīļus un izspiesto ķiploku. Pievieno olas, miltus, sāli un piparus, visu kārtīgi samaisa.

3.Uzkarsē pannu ar augu eļļu, ar karoti liek tajā iegūto masu un apcep no abām pusēm līdz zeltaini brūnas. Ķirbju pankūkas pasniedz ar skābo krējumu.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.