Ķirbju biezputra

© Foto: pixabay.com

Ķirbju ēdienus iesaka arī tiem, kas vēlas notievēt. 100 grami dārzeņu satur no 26 līdz 45 kalorijām. Ķirbī ir arī daudz ūdens un šķiedrvielu. Ķirbju ēdieni būs vēl veselīgāki, ja pievienosi riekstus, sēklas (piemēram, ķirbju sēklas) vai olīveļļu. Tas palīdzēs uzlabot taukos šķīstošo A un E vitamīnu uzsūkšanos.

SASTĀVDAĻAS

200 g ķirbja;

100 g rīsu, griķi vai prosa;

500 ml ūdens vai piena;

cukurs un garšvielas pēc garšas (kanēlis vai vaniļa);

sviests (pēc izvēles).

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

Ķirbi nomizo un izņem sēklas un sagriež kubiņos. Noskalo putraimus zem auksta ūdens. Katliņā uzvāra ūdeni vai pienu. Pievieno izvēlētos putraimus. Vāra uz vidējas uguns apmēram 10-15 minūtes. Pievieno ķirbja kubiņus, cukuru un garšvielas, samaisa. Vāra, līdz graudaugi un ķirbis ir gatavi - apmēram 10-15 minūtes. Pasniedzot pievieno sviestu pēc garšas.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.