Cepumi, ko viegli pagatavot: elementāra recepte

© Foto: pixabay.com

Pagatavošana prasīs ļoti maz laika. Vai vēlaties kaut ko saldu, bet nevēlaties uzņemt papildu kalorijas? Tad šī auzu pārslu cepumu recepte ir ideāli piemērota.

SASTĀVDAĻAS:

banāni

1 ½ glāzes auzu pārslu

¼ glāzes medus vai kļavu sīrupa

½ glāzes sasmalcinātu riekstu (var izmantot mandeles, pistācijas vai valriekstus)

¼ glāzes rozīņu vai dzērveņu (pēc izvēles)

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

garšvielas pēc garšas (piemēram, kanēlis, muskatrieksts, ingvers)

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepešpannu pārklāj ar cepampapīru.

2.Lielā bļodā ar dakšiņu līdz biezenim samīca banānus.

3.Pievieno auzu pārslas, medu vai kļavu sīrupu, sasmalcinātus riekstus, rozīnes vai dzērvenes (pēc izvēles), vaniļas ekstraktu un garšvielas. Visas sastāvdaļas labi samaisa līdz gludai masai.

4.Veido mazus apaļus cepumus, uzliekot mīklu uz cepešpannas, atstājot starp tiem nelielu atstarpi.

5.Cep uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 15-20 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini un uz tausti kļūst nedaudz stingri.

6.Pirms pasniegšanas ļaujiet cepumiem atdzist.

Var tos baudīt kā vieglu uzkodu vai pievienot brokastīm, lai diena sāktos barojoši.

Dzīvesstils

Grieķu mērce, ko tradicionāli gatavo no jogurta, gurķa, ķiploka un piparmētras, ir lieliska kopā ar svaigiem dārzeņiem, maizi, čipsiem, krekeriem un citām uzkodām. Šī “BBC Good Food” recepte tiek slavēta kā "svaiga un vienkārša", un receptes autors Bārnijs Desmazērijs saka, ka to ir "lieliski pasniegt kopā ar grauzdētu pitas maizi vai lēni sutinātu jēra gaļu".