Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šī nav siera kūka un nav arī sacepums. “Tas tik tiešām ir biezpiena plācenītis, tikai ļoti liels. Un pārliets ar šokolādes glazūru. Un tas ir ļoti gards,” iedrošina Pipars.
SASTĀVDAĻAS (12 porc.):
900 g biezpiens 9%
150g cukurs
100g sviests
5 olas
40g krējums
40g manna
20g kukurūzas ciete
125g rozīnes
vaniļas cukurs
citrona miziņa ⠀
Glazūrai:
80g tumšā šokolāde
80g piena šokolāde
70g sviests
PAGATAVOŠANA (forma 24x10cm):
1.Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, režīms - augša/apakša. Formu izklāj ar cepamo papīru. Rozīnes iemērc ūdeni, tad ūdeni notecina un rozīnes nosusina, lai nav lieka šķidruma.
2.Lielā bļodā liek biezpienu, pievieno olas, krējumu, cukuru un vaniļas cukuru, un sablendē ar rokas blenderi. Tad pievieno cieti, mannu, sviestu un vēlreiz sablendē. Beigās pievieno rozīnes un rīvētu citrona miziņu.
3.Biezpiena masu ielej sagatavotā formā un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 50 minūtes. Formu izņem no krāsns un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai. Tad apmet riņķī uz dēlīša vai šķīvja un noņem papīru. ⠀
4. Gatavo glazūru. Sviestu kopā ar abām šokolādēm izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Un tad ar šo glazūru noklāj kūku no visām pusēm. Līdz pasniegšnai glabāt vēsā vietā.
Lai labi garšo!