Sautējums ar maltu tītara gaļu un kāpostiem

© Foto: depositphotos.com

Šis tītara gaļas un kāpostu sautējums, kas sastāv no maltas tītara gaļas, kāpostiem, burkāniem un tomātiem, vēsās dienās nodrošinās garšīgu komfortu mājās. Ja vēlaties maltīti vēsā laikā vai kārojat komfortablu ēdienu, šis kāpostu sautējums ir atbilde. Šis sautējums ir ne tikai garšīgs, bet arī barojošs.

Labākā daļa? Šī kāpostu sautējuma recepte ir 30 minūšu maltīte, sākot no gatavošanas līdz ēšanai, padarot to lieliski piemērotu aizņemtiem nedēļas vakariem vai tad, kad ātri nepieciešama sātīga maltīte. Turklāt tas ir daudzpusīgs — ja vēlaties, nomainiet tītaru ar maltu liellopu gaļu vai pilnībā izlaidiet gaļu pret kāpostu veģetāro versiju, piedāvā Tasteofhome.

SASTĀVDAĻAS:

Malta tītara gaļa: 500 gr liesa malta tītara piešķir kāpostu sautējumam olbaltumvielas un bagātīgu garšu.

Sīpols: vidējs sīpols nodrošina saldu un pikantu sautējuma pamatu.

Ķiploki: trīs maltas ķiploka daiviņas nodrošina spēcīgu un aromātisku garšu.

Kāposti: sasmalcinātie kāposti piešķir tilpumu un šķiedrvielas, kā arī piešķir ēdienam maigi saldenu garšu.

Burkāni: sagriezti burkāni sautējumam piešķir krāsu, saldumu un to slavenās burkānu barības vielas. Tomāti: nenosusināti kubiņos sagriezti tomāti pievieno maisījumam skābumu un šķidrumu.

Ūdens: 3/4 tases ūdens palīdz izveidot sautējuma konsistenci. Var arī izmantot kaulu buljonu, lai pagatavotu sātīgāku un barojošāku sautējumu.

Brūnais cukurs: tikai ēdamkarote brūnā cukura līdzsvaro tomātu skābumu un piešķir tiem smalku saldumu.

Etiķis: baltais etiķis piešķir pikantu garšu un palīdz padarīt dārzeņus mīkstākus.

Garšvielas: sāls, kaltēts oregano, kaltēts timiāns un pipari veido labi zemes garšas profilu, kas labi sader ar tītaru un kāpostiem.

Foto: depositphotos.com

GATAVOŠANA

1.solis: pagatavojiet tītaru. Lielā katlā uz vidējas uguns sautē tītaru, sīpolu un ķiplokus, līdz gaļa vairs nav sārta, piecas līdz septiņas minūtes, notecina, tītaru sasmalcina. Noteciniet liekos taukus.

2.solis: pievieno pārējās sastāvdaļas Pievienojiet pannā kāpostus, burkānus, tomātus, ūdeni, brūno cukuru, etiķi, sāli, oregano, timiānu un piparus, maisot, lai viss kārtīgi sajauktos.

3.darbība: uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam uzvāra.

Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai uz vidēji lielas uguns. Samazina uguni līdz minimumam, uzliek vāku un ļaujiet sautējumam vārīties, līdz dārzeņi ir mīksti, 12 līdz 15 minūtes.

Kāpostu sautējuma variācijas

Foto: pixabay.com

Tītara vietā izmantojiet liellopu gaļu: nomainiet malto tītaru pret liesu maltu liellopu gaļu, lai iegūtu bagātīgāku garšu šajā kāpostu sautējumā. Padariet to par veģetāru: izlaidiet gaļu un pievienojiet vairāk dārzeņu, piemēram, papriku un cukini. Var arī izmantot mājās gatavotu dārzeņu buljonu un pievienot kārbu balto pupiņu vai aunazirņu, lai iegūtu papildu olbaltumvielu un šķiedrvielu.

Kā uzglabāt kāpostu sautējumu

Kāpostu sautējuma pārpalikumus ielieciet hermētiski noslēgtos traukos un uzglabājiet ledusskapī līdz trim dienām.

Vai kāpostus var sasaldēt sautējumā?

Foto: pixabay.com

Jā, šis kāpostu sautējums labi sasalst. Ļaujiet sautējumam pilnībā atdzist, pēc tam ievietojiet to saldētavai drošā traukā un sasaldējiet līdz trim mēnešiem. Lai to ēstu vēlreiz, atkausējiet to uz nakti ledusskapī, pēc tam uzsildiet to uz plīts virsmas vai mikroviļņu krāsnī — pirms pasniegšanas, iespējams, būs jāpievieno drusciņ buljona vai ūdens, lai sautējuma konsistence būtu atšķaidīta.

Kā padarīt kāpostu sautējumu garšīgāku?

Lai padziļinātu šī sautējuma garšu, pirms citu sastāvdaļu pievienošanas mēģiniet tītaru labi apbrūnināt. Vārīšanas laikā varat pievienot arī lauru lapu (izņemiet to pirms pasniegšanas!) vai pirms pasniegšanas iemaisiet svaigi sakapātus garšaugus, piemēram, pētersīļus vai dilles.

Kā iebiezināt kāpostu sautējumu?

Lai iebiezinātu kāpostu sautējumu, samaisiet ēdamkaroti kukurūzas cietes ar ēdamkaroti ūdens. Iemaisa to sautējumā un vāra uz lēnas uguns dažas minūtes, līdz sautējums sabiezē.

Vai kāpostu sautējumam var pievienot kartupeļus?

Foto: pixabay.com

Jā, kāpostu sautējumam var pievienot kubiņos sagrieztus kartupeļus, lai tas būtu sātīgāks. Pievienojiet tos kopā ar citiem dārzeņiem, vāriet, līdz kartupeļi ir mīksti.

Atceries, kas notika...?

Dzīvesstils

Tumšais laiks un īsā dienas gaisma rada nogurumu? Gada nogales tuvošanās izraisa papildu steigu un satraukumu? Centieties šajā laikā neaizmirst par sevi un izvērtēt, kā nodrošināt visu nepieciešamo savam organismam, aicina BENU Aptiekas farmaceits Konstantīns Čerjomuhins.